Τι θα σκεφτόσασταν αν κάποιος σας έλεγε ότι και οι κότες… κοκκινίζουν; Ίσως ότι σας κάνει χιούμορ. Κι όμως είναι πραγματικότητα και είναι και επιστημονικά επιβεβαιωμένο.

Η συνεπικεφαλής σχετικής μελέτης, Aline Bertin, ερευνήτρια στο Εθνικό Ινστιτούτο Γεωργικής Έρευνας ανέφερε σχετικά με τα ευρήματα που δόθηκαν στη δημοσιότητα: «Η έρευνά μας δείχνει ότι τα οικόσιτα κοτόπουλα είναι ευαίσθητα και έχουν πολύ λεπτούς τρόπους να εκφράζουν τα συναισθήματά τους».

Μαζί με ερευνητές από διάφορα γαλλικά ινστιτούτα και το University of Tours, η μελέτη έδειξε ουσιαστικά ότι οι κότες σήκωναν τα φτερά του κεφαλιού τους όταν ήταν ικανοποιημένες και ήρεμες, ενώ το κοκκίνισμα για μερικά δευτερόλεπτα έδειχνε μια αντίδραση στον ενθουσιασμό – σε θετικές καταστάσεις όπως η αναμονή για να φάνε σκουλήκια – όπως επίσης και σε τρομακτικές καταστάσεις, όπως η αιχμαλώτιση.

Η Bertin πρόσθεσε: «Αν και τα συναισθήματα ενός κοτόπουλου δεν είναι άμεσα συγκρίσιμα με αυτά που βιώνουν οι άνθρωποι, δείξαμε ότι κοκκινίζουν επίσης μέσα σε δευτερόλεπτα κατά τη διάρκεια έντονων συναισθημάτων».