Το Tik Tok έχει μπει στη ζωή μικρών και μεγάλων για τα καλά και όπως φαίνεται υπάρχουν διάφορες εξελίξεις στον τρόπο με τον οποίο μας επηρεάζει.

Το τελευταίο διάστημα, λοιπόν, γίνεται πολύς λόγος για το «TikTok Brain». Τι είναι αυτό; Σύμφωνα με τον νευροεπιστήμονα δρ. Patrick Porter, δημιουργό του BrainTap ο όρος αναφέρεται στις γνωστικές και νευρολογικές μεταβολές που συμβαίνουν στον εγκέφαλο των ανθρώπων που αφιερώνουν αρκετή ώρα καθημερινά κάνοντας scroll στο TikTok.

Πρακτικά πρόκειται για μεταβολές που επηρεάζουν την προσοχή και την αφοσίωση που έχει γενικώς ο εγκέφαλος κάνοντάς τον να μοιάζει περισσότερο με τον τρόπο που λειτουργεί ένα χρυσόψαρο. Οι χρήστες που σκρολάρουν πολλές ώρες στο Tik Tok τείνουν να παρουσιάζουν μια επείγουσα ανάγκη για άμεση ικανοποίηση και δυσκολεύονται με πιο σύνθετες, μακροχρόνιες εργασίες.

Πολλοί χρήστες στο Tik Tok έρχονται να συμφωνήσουν ότι έχουν πιάσει τον εαυτό τους να τους συμβαίνει ενώ το TikTok Brain αποτελεί ένα από τα τελευταία trend που τους απασχολεί στο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο.