Μετά από 76 χρόνια πτήσεων η US Airways κατεβάζει… φτερά. Η αμερικανική αεροπορική εταιρεία American Airlines ετοιμάζεται να σταματήσει τη λειτουργία του αερομεταφορέα, με τις διαδικασίες να ξεκινούν τον ερχόμενο Ιούλη και την τελευταία αναχώρηση να προγραμματίζεται για τον Οκτώβρη.

Σιγά σιγά τα δρομολόγια της US Airways θα αρχίσουν να μειώνονται και να αντικαθίστανται από άλλες αμερικανικές πτήσεις σε ένα κοινό σύστημα κρατήσεων, κάτι που θεωρείται ως ένα από τα πιο δύσκολα μέρη της συγχώνευσης των δύο επιχειρήσεων.

Ωστόσο, η American Airlines Group Inc. δε θα ξεκινήσει τις εργασίες βαψίματος των αεροσκαφών της US Airways, παρά μόνο στα μέσα του 2016 ή και αργότερα για μερικά από τα US Airways Express αεροπλάνα της.

Στελέχη της εταιρείας αναμένουν ότι οι ομάδες εργασίας και τα συστήματα πτήσης θα εξακολουθήσουν να συνδυάζονται και μέσα στο 2017, τέσσερα χρόνια μετά τη συγχώνευση, ενώ η «εξαφάνιση» της US Airways –λέγεται ότι- δε θα επηρεάσει τις τιμές των ναύλων.

Από το 2005, οι συγχωνεύσεις έχουν εξαλείψει πέντε μεγάλες αεροπορικές εταιρείες με αποτέλεσμα τέσσερις εταιρείες να ελέγχουν πάνω από το 80% της αμερικανικής αγοράς αεροπορικών ταξιδιών. Οι τιμές των εισιτηρίων έχουν σημειώσει μικρή άνοδο, ενώ τα τέλη κατακόρυφη αύξηση, σημειώνει δημοσίευμα της MailOnline.

Η US Airways ξεκίνησε τη λειτουργία της το 1939 από τη δυτική Πενσιλβάνια των ΗΠΑ.