Η Κεφαλονιά και οι παραλίες της προσφέρουν πολλούς καλούς λόγους για να κάνει κανείς διακοπές στο νησί, αλλά το σπήλαιο της Μελισσάνης είναι από μόνο του ένας ξεχωριστός λόγος.

Το βαραθρώδες λιμνοσπήλαιο της Μελισσάνης προσφέρει μια μοναδική εμπειρία στον επισκέπτη σε ένα ονειρικό, ειδυλλιακό σκηνικό. Η φυσική είσοδός του είναι κατακόρυφη και δημιουργήθηκε από την πτώση ενός τμήματος της οροφής δημιουργώντας ουσιαστικά αυτή την εικόνα. Η λίμνη βρίσκεται 20 μέτρα κάτω από την επιφάνεια του εδάφους και το βάθος των νερών της κυμαίνεται από 10 μέτρα έως 30 μέτρα. Οι σταλακτίτες με τα περίεργα σχήματα που στολίζουν το μεγαλύτερο τμήμα του σπηλαίου ολοκληρώνουν το σκηνικό.

Το λιμνοσπήλαιο της Μελισσάνης είναι από τα πιο φημισμένα και εντυπωσιακά αξιοθέατα της Κεφαλονιάς με έντονο ιστορικό ενδιαφέρον. Ανακαλύφθηκε το 1951 από τον σπηλαιολόγο Πετρόχειλο και από τότε, μετά από διαδικασίες κατασκευής για την ασφαλή πρόσβαση σε αυτό, υπάρχει η δυνατότητα επίσκεψής του από τους τουρίστες. Ιδιαίτερα εντυπωσιακό είναι το σκηνικό όταν ο ήλιος βρίσκεται στο υψηλότερο σημείο του καθώς το θέαμα είναι πραγματικά μαγευτικό.

Οι φωτογραφίες αποτυπώνουν όχι βέβαια στο μέγιστο βαθμό την ομορφιά του σπηλαίου. Όποιος κάνει την επίσκεψη στο σπήλαιο μπορεί να απολαύσει το μαγευτικό θέαμα από σταλακτίτες, τα κρυστάλλινα γαλαζοπράσινα νερά αλλά και το φως του ήλιου που συνυπάρχουν προσφέροντας αυτό το ιδιαίτερο αποτέλεσμα.

Το σπήλαιο της Μελισσάνης ή αλλιώς το σπήλαιο των Νυμφών είναι αδιαμφισβήτητα ένα από τα πιο εντυπωσιακά της Ελλάδας και αποτελεί ζωντανή διαφήμιση της Κεφαλονιάς αλλά και ολόκληρης της χώρας μας στο εξωτερικό. Η πρωτόγνωρη εμπειρία της βαρκάδας και η επιβλητική ατμόσφαιρα μένουν βαθιά χαραγμένα στο μυαλό του επισκέπτη που έχει την τύχη να βρεθεί εκεί.

melissani2 melissani3 melissani4 melissani5 melissani1