Στις 3 Ιουλίου η Επιτροπή Παγκόσμιας Κληρονομιάς ενέκρινε ομόφωνα την προσθήκη των ερειπίων των φυλών Tusi της Κίνας στη λίστα με τα μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.
Στις περιοχές αυτές υπάρχουν τα ερείπια ενός αρχαίου πολιτικού συστήματος, που είχε υιοθετηθεί από τους κινέζους αυτοκράτορες για τη διακυβέρνηση περιοχών εθνοτικών μειονοτήτων στην κεντρική-νότια και νοτιοδυτική Κίνα.
Η ονομασία Tusi αναφέρεται στους κληρονομικά διορισμένους προεστούς των φυλών, οι οποίοι επέβλεπαν τις συχνά απείθαρχες περιοχές, αναφέρει σχετικό δημοσίευμα της MailOnline.
Όταν υιοθετήθηκαν αυτές οι αλλαγές, η ιστορική περίοδος που ακολούθησε –από τον 13ο έως τον 20ο αιώνα- διευκόλυνε ένα υψηλό ποσό εθνοτικής ποικιλομορφίας, ενίσχυσε την εθνική ενότητα και βοήθησε στην προώθηση της συνύπαρξης μεταξύ της κεντρικής κυβέρνησης της χώρας και των τοπικών μειονοτικών περιοχών.
Οι τοποθεσίες των ερειπίων Laosicheng στην επαρχία Hunan, Tangya στην επαρχία Hubei και Hailongtun Fortress στην επαρχία Guizhou βρίσκονται σε ορεινές περιοχές της χώρας.
Η συμπερίληψη των χώρων αυτών στον κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς αναγνωρίζει επισήμως την «οικουμενική τους αξία» του κινεζικού πολιτισμού των Tusi.
Με την προσθήκη αυτή η Κίνα κατέχει συνολικά 48 μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς, περισσότερα από οποιαδήποτε άλλη χώρα στον κόσμο, μετά την Ιταλία.
Δείτε τις φωτογραφίες