Με τις θερμοκρασίες να χτυπάνε στην κυριολεξία κόκκινο και τη ζέστη να είναι αφόρητη, η καλύτερη επιλογή που έχουμε είναι να αναζητήσουμε διεξόδους σε παραλίες. Από τις σχετικά κοντινές στην Αθήνα και η Λιανή Άμμος στην Εύβοια, η οποία μοιάζει με φυσική «πισίνα» που δημιουργείται από τα νερά του Αιγαίου.

Λιανή Άμμος Εύβοιας: Η φυσική «πισίνα» του Αιγαίου σε απόσταση 2 ωρών από την Αθήνα

Η Λιανή Άμμος, λοιπόν, συναντάται σε απόσταση μόλις 2 ωρών από το κέντρο της Αθήνας και καλωσορίζει τους επισκέπτες της στην υδάτινη αγκαλιά της, που στην κυριολεξία μοιάζει με ψεύτικη. Στην ουσία πρόκειται για μια τεράστια τιρκουάζ «πισίνα» με πεντακάθαρα και ρηχά νερά, που είναι ιδανικά και για οικογένειες. Η παραλία συναντάται κοντά στους Αγίους Αποστόλους στην Εύβοια, με το Αιγαίο στο συγκεκριμένο σημείο να συναντάται στα καλύτερά του! Η πανέμορφη παραλία με τη λεπτή, λευκή άμμο και τα καταπληκτικά χρώματα στα νερά της θάλασσας μαγεύει τους πάντες, κάνοντάς τους να μην πιστεύουν στα μάτια τους.

Περιβαλλόμενη από πολλά δέντρα δημιουργείται ένα τοπίο πανέμορφο, όπου τα στοιχεία της φύσης μοιάζουν να συμφωνούν αρμονικά, όπως φαίνεται και από τα πλάνα του youtuber haanity. Εύκολα προσβάσιμη με αυτοκίνητο, η Λιανή Άμμος χωρίζεται σε μικρές αμμουδιές που αποτελούν το απόλυτο ησυχαστήριο για αυτούς που επιθυμούν την ιδιωτικότητα τους.

Ο καιρός δεν την πιάνει πολύ και η θάλασσα είναι σχετικά ρηχή, ενώ τα δέντρα που την περιβάλουν δημιουργούν μεγάλους χώρους σκίασης μόλις 10 μέτρα από το νερό, κάτι που την καθιστά ιδανική επιλογή και για οικογένειες αφού η σχετικά ρηχή θάλασσα σε συνδυασμό με την ανακουφιστική, φυσική σκιά αποτελούν την βασική επιλογή για την προστασία των νεότερων μελών τους. Σε απόσταση μόλις 2 ωρών από την Αθήνα, αξίζει σίγουρα να συμπεριληφθεί στις ανακουφιστικές και δροσιστικές καλοκαιρινές σας εξορμήσεις.