Οι εικόνες που έρχονται από αυτό το μέρος, είναι απλά μαγευτικές και μοιάζουν με ζωγραφιά. Κι αν απορείτε πού βρίσκεται, είναι στην Κεντρική Μακεδονία, στα σύνορα Πέλλας και Κιλκίς, ανάμεσα στις πεδιάδες της Αριδαίας και της Αξιούπολης.

Ο λόγος, φυσικά, για το Πάικο, ένα από τα ομορφότερα βουνά της χώρας, με πλούσια βλάστηση, πυκνά δάση, ρεματιές, λιβάδια και αρκετές πηγές με γάργαρα νερά. Και σίγουρα αξίζει κανείς να το επισκεφτεί και να απολαύσει την πεζοπορία μέσα στην αγκαλιά της φύσης.

Πάικο

Ειδικά, τον φθινόπωρο το Πάικο «ντύνεται» με χρυσοκίτρινα χρώματα που το κάνουν ακόμα πιο υπέροχο. Το όρος εκτείνεται ανάμεσα στους νομούς Πέλλης και Κιλκίς και έχει πάρει το όνομά του από τη σλαβική λέξη pajak, που σημαίνει αράχνη, λόγω του σχήματός του.

Πάικο

Ολόκληρο το βουνό καλύπτεται από δέντρα, εκτός από την κορυφή του, η οποία ονομάζεται Γκόλα Τσούκα, ή αλλιώς «γυμνή κορφή».

Πάικο

Εδώ, φιλοξενείται και το μεγαλύτερο καστανόδασος της χώρας μας. Το όρος έχει ύψος 1.650 μέτρα και ξεχειλίζει από υπαιραιονόβιες καστανιές, οξιές και πλατάνια.

Πάικο

Εξερευνώντας το, θα συναντήσετε πανύψηλα δέντρα, γραφικά μονοπάτια, καταρράκτες και λίμνες, καθώς και έναν επισκέψιμο τουριστικό Καστανεώνα στο χωριό Καστανερή, για όποιον θέλει να γνωρίσει από πρώτο χέρι τη διαδικασία παραγωγής μαρμελάδας κάστανο. Θα βρείτε επίσης ένα παλιό γαλλικό νοσοκομείο από τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο.