Πρόκειται για ένα από τα πιο εξωτικά και απόκοσμα μέρη του κόσμου και το ταξίδι σε αυτή είναι μια εμπειρία ζωής. Ο λόγος για τη Σοκότρα, το μικρό νησιωτικό σύμπλεγμα στον Ινδικό ωκεανό που δεν πιστεύεις πως υπάρχει στ’αλήθεια, πιστεύοντας ότι πρόκειται για σεληνιακό τοπίο.

Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο πως το 2008 αναγνωρίστηκε από την UNESCO ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς λόγω της βιοποικιλότητάς της. Η Σοκότρα βρίσκεται στα ανοιχτά της θάλασσας της Σομαλίας ενώ ανήκει διοικητικά στην Υεμένη.

Το νησί είναι αρκετά απομονωμένο και, λόγω της διαδικασίας της ειδογένεσης, το ένα τρίτο της χλωρίδας του δεν μπορεί να βρεθεί πουθενά αλλού στον πλανήτη. Εδώ, θα συναντήσετε και τα αλλόκοτα μικρά δεντράκια, γνωστά ως desert rose trees, αλλά και τα απόκοσμα δέντρα με το όνομα «Αίμα του Δράκου», των οποίων η κόκκινη σαν αίμα ρητίνη λέγεται ότι έχει θεραπευτικές ιδιότητες. Γενικά, η Σοκότρα έχει υπολογιστεί ότι φιλοξενεί στα λίγα τετραγωνικά χιλιόμετρα του εδάφους της περισσότερα από 700 ενδημικά είδη χλωρίδας και πανίδας.

Στη Σοκότρα μην περιμένετε να ζήσετε μέσα στη χλιδή και στην πολυτέλεια. Ακόμα και οι ιατρικές υποδομές του νησιού είναι απολύτως βασικές για την εξυπηρέτηση των τουριστών. Ωστόσο, σε αυτές τι;ς συνθήκες είναι σίγουρο πως θα έχετε μία πρωτόγνωρη εμπειρία που αξίζει να ζήσετε!

Δείτε τις φωτογραφίες:

Υεμένη
Υεμένη
Υεμένη
Υεμένη
Υεμένη