Φοβάστε τα αεροπλάνα. Και μόνο η ιδέα πως θα ταξιδέψετε, σας προκαλεί πανικό. Δεν είστε οι μόνοι που αισθάνονται τον ίδιο φόβο – μην πούμε και τρόμο – στην ιδέα ότι θα ταξιδέψουν με αεροπλάνο. Εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο έχουν την ίδια ανασφάλεια, πετώντας χιλιάδες πόδια πάνω από τη γη.

Ωστόσο, όπως υπογραμμίζει στο Newsweek ο ειδικός σε θέματα αερομεταφορών, Bill Yon: «δεν υπάρχει κανένας λόγος να φοβάστε τα αεροπλάνα» και πως ήρθε η ώρα να νικήσετε το άγχος που σας προκαλεί η πτήση. Εξάλλου, όπως τονίζει «ένα αεροπλάνο δεν γίνεται να πέσει από τον ουρανό έτσι απλά».

Και συνεχίζει: «Τα αεροπλάνα είναι ανθεκτικά, υποβάλλονται σε αυστηρούς ελέγχους και είναι κατασκευασμένα ώστε να μεταφέρουν με ασφάλεια τους επιβάτες».

«Για αρχή, ένα αεροπλάνο δεν γίνεται να πέσει από τον ουρανό έτσι απλά. Η αεροδυναμική επιτρέπει στα αεροπλάνα να κινούνται ακόμα και χωρίς ώθηση. Επίσης, τα πολυκινητήρια αεροσκάφη είναι πιστοποιημένα να πετούν με έναν μόνο κινητήρια για μεγάλα χρονικά διαστήματα οπότε, εν ολίγοις, ένα αεροσκάφος είναι πάντα εξοπλισμένο με τεχνικά στοιχεία που βοηθούν να μένει στον ουρανό» τονίζει ο Yon.

Η αλήθεια είναι πως η συντριπτική πλειοψηφία των επιβατών τρομάζει με τις αναταράξεις, ενώ υπάρχει και η εντύπωση πως οι αναταράξεις προκαλούν και την… πτώση του αεροπλάνου. «Οι αναταράξεις δεν θα προκαλέσουν ποτέ τη συντριβή ενός αεροπλάνου. Είναι πρακτικά αδύνατο» ξεκαθαρίζει ο Bill Yon, ο οποίος συμβουλεύει τον κόσμο, απλά να έχουν δεμένη τη ζώνη ασφαλείας σας και οι αναταράξεις – που οι πιλότοι τις βρίσκουν εξαιρετικά ενοχλητικές – θα περάσουν σύντομα.