Μόλις αντικρίζεις το σκηνικό από την πρώτη κιόλας στιγμή, αισθάνεσαι ότι βρίσκεσαι στον παράδεισο. Και λογικό, αφού το τοπίο στους καταρράκτες του Σκρα στο Κιλκίς, είναι μαγευτικό, παραδεισένιο.

Γνωστοί και ως η «γαλάζια λίμνη» της βόρειας Ελλάδας, οι καταρράκτες είναι ένα μέρος που αξίζει να δεις από κοντά έστω για μια φορά στη ζωή σου. Βρίσκονται έξω από το ιστορικό χωριό Σκρα -γνωστό για μία από τις σημαντικότερες μάχες του Μακεδονικού Μετώπου κατά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, τον Μάιο του 1918. Μπορείτε να επισκεφθείτε και το Στρατιωτικό Μουσείο με σημαντικά εκθέματα από εκείνο τον καιρό.

Μέσα στο πυκνό δάσος, στον δρόμο που συνδέει το Σκρα με τον Αρχάγγελο, «κρυμμένοι» σε μια από τις πιο μαγευτικές γωνιές του Πάικου, οι καταρράκτες εντυπωσιάζουν με την εκπληκτική ομορφιά τους και το συναρπαστικό θέαμά τους.

Τα δεκάδες ρυάκια του όρους Πάικου καταλήγουν στους καταρράκτες του Σκρα, ενώ σε κοντινή απόσταση βρίσκεται και η εκθαμβωτική Σμαραγδένια ή Γαλάζια λίμνη, δημιούργημα της φύσης αξιοθαύμαστο.

Δείτε τις φωτογραφίες

Καταρρακτες Σκρα
Καταρρακτες Σκρα
Καταρρακτες Σκρα
Καταρρακτες Σκρα