Η Κεφαλονιά φημίζεται για τις εντυπωσιακές παραλίες της και μάλιστα κάποιες εξ΄αυτών, όπως ο Μύρτος, πρωταγωνιστούν σε διεθνείς λίστες με τις καλύτερες στον κόσμο. Ωστόσο, υπάρχουν και παραλίες που δεν είναι τόσο διάσημες και τις γνωρίζουν κυρίως οι ντόπιοι.

Παραλίες που έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τις «φίρμες» της Κεφαλονιάς, αφού κι εκείνες έχουν τη δική τους χάρη. Μία από τις άγνωστες αυτές παραλίες του νησιού, είναι το Δαφνούδι που βρίσκεται στη βόρεια πλευρά της Κεφαλονιάς, κοντά στα Αντυπάτα και την οποία για ανακαλύψετε, θα πρέπει να διασχίσετε ένα όμορφο μονοπάτι μέσα στο δάσος που σας οδηγεί σε αυτήν.

Το Δαφνούδι είναι μία μικρή παραλία, άγνωστη στους τουρίστες, την οποία επιλέγουν οι κάτοικοι του νησιού για να κολυμπήσουν στα καταγάλανα νερά του. Το σκηνικό γίνεται ακόμα πιο ειδυλλιακό, καθώς στην παραλία υπάρχει και μία σπηλιά. Μάλιστα, θα πρέπει να είστε εξαιρετικά προσεκτικοί, καθώς το Δαφνούδι είναι το καταφύγιο για τις Monachus-Monachus. Συγκεκριμένα, οι φώκιες προτιμούν να βγουν μέσα στη σπηλιά, οπότε είναι απίθανο να τις συναντήσετε.

Να έχετε κατά νου πως το Δαφνούδι δεν είναι οργανωμένη που σημαίνει ότι πρέπει να έχετε όλα τα απαραίτητα μαζί σας.

Δείτε τις φωτογραφίες:

Δαφνούδι Κεφαλονιάς
Δαφνούδι Κεφαλονιάς
Δαφνούδι Κεφαλονιάς
Δαφνούδι Κεφαλονιάς
Δαφνούδι Κεφαλονιάς