Καλοκαίρι και τα ταξίδια έχουν την τιμητική τους. Είτε πρόκειται για σύντομες αποδράσεις το Σαββατοκύριακο, είτε για τις καλοκαιρινές σας διακοπές, η βαλίτσα κατεβαίνει από το πατάρι, αφού θα χρειαστεί να την πάρεις μαζί σου.

Και φτάνουμε στο ζητούμενο που είναι και το λάθος το οποίο κάνουν οι περισσότεροι: ο τρόπος που αποθηκεύουν τα παπούτσια. Άλλοι τα βάζουν στη θήκη με το δίχτυ που υπάρχει στο εσωτερικό της βαλίτσας. Άλλοι, τα βάζουν στον πάτο και άλλοι στα πλαϊνά. Και σχεδόν οι περισσότεροι τα τοποθετούν χύμα, χωρίς να τα έχουν αποθηκεύσει, με αποτέλεσμα τα μικρόβια μέσα στη βαλίτσα να κάνουν πάρτι!

Εξάλλου, σύμφωνα με μελέτες, ένα ζευγάρι παπούτσια μπορεί να περιέχει εκατομμύρια βακτηριακούς οργανισμούς και όταν αυτά είναι εκτεθειμένα μέσα στη βαλίτσα κι έρχονται σε επαφή με τα ρούχα, τότε αυξάνεται ο κίνδυνος κάποιας μόλυνσης.

Βάλιτσα

Ποιος είναι ο σωστός τρόπος αποθήκευσης των παπουτσιών

Πριν τα τοποθετήσετε στη βαλίτσα, φροντίζετε να είναι στεγνά και να μην έχουν ίχνος υγρασίας καθώς ενισχύει την ανάπτυξη μικροβίων. Επίσης, τα αερίζεται καλά. Στη συνέχεια, τα τοποθετείτε σε μια πλαστική σακούλα και τα δένετε καλά.

Αν διαθέτετε ειδική τσάντα αποθήκευσης παπουτσιών, την πλένετε πριν την χρησιμοποιήσετε. Εννοείται πως το ίδιο ισχύει και με την βαλίτσα. Πολλοί αμελούν μετά από ένα ταξίδι να καθαρίσουν το εσωτερικό της.