Η γραφική κωμόπολη της Καρύστου, κτισμένη στο μυχό του ομώνυμου κόλπου στο νότιο άκρο της Εύβοιας γοητεύει τους επισκέπτες της, αποτελώντας ιδανική κοντινή απόδραση από την Αθήνα.

Μπορείτε να φτάσετε εδώ οδικώς από τη Χαλκίδα, αλλά και με πλοίο από τη Ραφήνα ή την Αγία Μαρίνα και στη στιγμή να βρεθείτε σε μια πόλη με ξεχωριστό χρώμα και γοητεία.

Ωραίες πλατείες, νεοκλασικά κτίρια και ευρείς δρόμοι, που έγιναν βάσει σχεδίου και κατόπιν παραγγελίας του Όθωνα, αλλά και παραδοσιακά καφενεία, ταβερνάκια και ουζερί κατά μήκος της παραλίας συνθέτουν την εικόνα της πόλης.
 
Είναι από τις πρώτες πόλεις της Ελλάδας που απέκτησαν πνευματικό κέντρο με αίθουσα διαλέξεων, βιβλιοθήκη και μουσείο.

Χάρη στο συνδυασμό βουνού και θάλασσας η Κάρυστος σήμερα έχει καταστεί τουριστικό κέντρο με ζωηρή κίνηση ιδιαίτερα το καλοκαίρι.

Πολύ κοντά στη πόλη και σε υψόμετρο 1400 μ. στο όρος Όχη ανεγέρθηκε ορειβατικό καταφύγιο από τη δεκαετία του 1960.

Δίπλα στο λιμάνι δεσπόζει το Μπούρτζι, το παλαιό ενετικό φρούριο, που επισκευάστηκε, αναστηλώθηκε και εξωραΐστηκε το 1960 από την Αρχαιολογική Εταιρεία.

Δείτε ακόμα το Castello Rosso, γνωστό και ως Κοκκινόκαστρο, που είναι ορατό από τα περισσότερα σημεία της Καρύστου, αφού βρίσκεται σε λόφο πάνω από το χωριό Γραμπιά.

Χτίστηκε το 1205 από Λατίνους, στο σημείο όπου παλαιότερα βρισκόταν η αρχαία ακρόπολη της Καρύστου. Λέγεται ότι πήρε το όνομα του από το κεραμιδί χρώμα των τειχών του.

Που να μείνετε:

Οργανώστε την απόδραση σας στην Κάρυστο και κλείστε ξενοδοχεία στην καλύτερη τιμή μέσω της Μηχανής αναζήτησης και σύγκρισης ξενοδοχειακών τιμών HotelsCombined.gr

Karistos Mare Apartments Κάρυστος
Από: 45 € 

Ξενοδοχείο Galaxy Κάρυστος
Από: 40 €

Μακρωνας Studios
Από: 45 €