Τα smartphone αποτελούν ένα τεράστιο κομμάτι της ζωής μας, αλλά όπως όλες οι σημαντικές σχέσεις, έχουν και τα μειονεκτήματά τους. Μερικές φορές, τα βλέπουμε ως τη σωτηρία μας. Χωρίς το κινητό μας η πανδημία σίγουρα θα έμοιαζε ακόμη δυσκολότερη. Ωστόσο, υπάρχουν φορές που ξοδεύουμε πάρα πολλές ώρες κοιτάζοντας απλά την οθόνη τους και δεν κάνουμε τίποτα παραγωγικό.
Το έχουμε μαζί μας ακόμη και στο κρεβάτι, στο μπάνιο, όταν βγαίνουμε για άσκηση, ακόμη και όταν μαγειρεύουμε. Εάν επιθυμείτε να έχετε μια πιο υγιή σχέση με το τηλέφωνό σας, λοιπόν, δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τις παρακάτω συμβουλές.
Ομάδες στο messenger
Είναι πραγματικά τόσο ενδιαφέροντα τα όσα ανταλλάσσετε σε αυτά τα γκρουπ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης; Μείνετε συνδεδεμένες μόνο σε αυτά που σας ενδιαφέρουν πραγματικά και τα υπόλοιπα διαγράψτε τα. Το να μην έχετε τον ήχο των μηνυμάτων να σας αποσπάει την προσοχή, θα σας βοηθήσει να εστιάσετε περισσότερο σε αυτό που κάνετε. Εάν κάποιος σας χρειάζεται άμεσα, να είστε σίγουρες ότι θα σας τηλεφωνήσει.
Ηλεκτρονική αλληλογραφία
Εάν έχετε ρυθμίσει το επαγγελματικό σας email και στο τηλέφωνό σας, προσπαθήστε να ρυθμίσετε μια ώρα για τον έλεγχο και την απάντηση των μηνυμάτων. Προσπαθήστε, επίσης, να μην ανοίγετε τα μηνύματά σας στις 11 το βράδυ λίγο πριν πέσετε για ύπνο, καθώς μόνο εκνευρισμό και στρες θα σας προσφέρει και τίποτα περισσότερο.
Αποτοξίνωση
Τέλος, δοκιμάστε την «αποτοξίνωση» από το smartphone σας για μια εβδομάδα και χρησιμοποιήστε το μόνο για κλήσεις ανάγκης, όταν αυτές είναι απαραίτητες. Δεν έχετε τίποτα να χάσετε. Και μπορεί να εκπλαγείτε από το πόσο εύκολο ήταν τελικά να πετύχετε την απεξάρτησή σας από αυτό. Και φυσικά, τότε θα καταλάβετε και πόσο ελεύθερο χρόνο έχετε στην πραγματικότητα για να κάνετε πράγματα που σας ενδιαφέρουν.