Αν έχετε βαρεθεί να βλέπετε βίντεο στο ίντερνετ κρατώντας συνέχεια το ποντίκι ώστε να το προχωράτε παρακάτω, παραλείποντας τα βαρετά σημεία, τότε το «LiveLight» μπορεί να σας φανεί ιδιαίτερα χρήσιμο.
Πρόκειται για έναν ειδικό αλγόριθμο, τον οποίο ανέπτυξαν ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Carnegie Mellon.
Ο συγκεκριμένος αλγόριθμος μπορεί να σκανάρει αυτόματα ένα βίντεο, να «αντιλαμβάνεται» τι συμβαίνει και να αφαιρεί τα επαναλαμβανόμενα και βαρετά κομμάτια. Η διαδικασία αυτή γίνεται χωρίς την ανθρώπινη παρέμβαση, κάτι που μας επιτρέπει να σώσουμε χρόνο που διαφορετικά θα καταναλώναμε άσκοπα.
Η τεχνολογία θα μπορούσε να φανεί ιδιαίτερα χρήσιμη για κάμερες ασφαλείας.
Το λογισμικό τεχνητής νοημοσύνης, αφού σκανάρει το βίντεο και το αξιολογήσει, κόβει τα βαρετά τμήμα και κατόπιν δημιουργεί ένα μικρότερο βίντεο το οποίο δείχνει στο θεατή τα σημαντικά συμβάντα ολόκληρου του υλικού.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι το λογισμικό δίνει τη δυνατότητα στο χρήστη να προσθέσει στο τελικό βίντεο, αποσπάσματα που το «LiveLight» είχε αρχικά θεωρήσει βαρετά και τα είχε κόψει.
Η startup εταιρεία PanOptus που κατέχει τα δικαιώματα του αλγόριθμου ασχολείται με την πρακτική αξιοποίηση του «LiveLight».
Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε το «LiveLight» εν δράσει…