Ένας λόγος που τα ηλεκτρικά οχήματα δεν είναι τόσο διαδεδομένα είναι σίγουρα η έλλειψη σταθμών φόρτισης. Τι συμβαίνει όταν δεν υπάρχει ένας τέτοιος σταθμός στην περιοχή σου ή ξεμείνεις από μπαταρία στην εθνική;

Στην περίπτωση των scooter και των μοτοσικλετών, η μπαταρία αφαιρείται και φορτίζεται σε εσωτερικό χώρο. Πλέον, η αυτοκινητοβιομηχανία Estrima φέρνει το ίδιο πλεονέκτημα στο ηλεκτρικό της όχημα που ονομάζεται Birò.

Παρόλο που το μικρό διθέσιο δεν είναι τόσο γνωστό όχημα, πωλείται σε Ιταλία και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες εδώ και πολλά χρόνια. Το όχημα διαθέτει δύο μπαταρίες των 48-volt, ενώ η τελική ταχύτητα του Birò φτάνει τα 45 χλμ/ώρα. Ένα σύστημα επιτάχυνσης, δίνει τη δυνατότητα στο αυτοκίνητο να κινείται προσωρινά πιο γρήγορα από τη συγκεκριμένη ταχύτητα, όταν χρειάζεται.

Οι καταναλωτές μπορούσαν να επιλέξουν ανάμεσα σε μπαταρίες λιθίου μικρής και μεγάλης χωρητικότητας (Lithium Maxi), ωστόσο καμία από αυτές δεν ήταν σχεδιασμένη για να αφαιρείται εύκολα και γρήγορα από το όχημα. Αυτή τη δυνατότητα πρόσθεσε η εταιρεία στις μπαταρίες ιόντων λιθίου Re-Move.

Όπως αναφέρει το gizmag, μια πλήρης φόρτιση διαρκεί περίπου 4 ώρες και προσφέρει 40 χιλιόμετρα αυτονομίας. Ακόμα, οι μπαταρίες διαθέτουν τα δικά τους ροδάκια, σαν βαλίτσες, και μπορούν εύκολα να αφαιρεθούν από το όχημα, χωρίς να χρειάζονται καλώδια.