Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι ζούμε στην εποχή της επικοινωνίας, με τις νέες κινητές συσκευές, είναι πλέον εφικτές πολλές διαδικασίες που παλαιότερα θα χρειάζονταν περισσότερο κόπο ή χρόνο για να πραγματοποιηθούν. Μέχρι σήμερα όμως, αυτή η εξέλιξη ήταν σε χαμηλά επίπεδα στον τομέα του αυτοκινήτου. Πλέον, η εταιρία Delphi, μας παρουσίασε μία συσκευή με το όνομα Connected Car (συνδεδεμένο αυτοκίνητο), που έχει τη δυνατότητα να ενσωματωθεί σε κάθε αυτοκίνητο που διαθέτει θύρα OBD – II (να σημειωθεί πως όλα τα αυτοκίνητα που κυκλοφόρησαν στην Αμερική από το 1996 και μετά διαθέτουν μία τέτοια).

Η νέα συσκευή παρουσιάστηκε στην διεθνή έκθεση CES 2013 και προσφέρει μία μεγάλη ποικιλία λειτουργιών σε συνεργασία πάντα με το smartphone, το tablet ή τον υπολογιστή σας. Όλες οι λειτουργίες που εκτελεί το ασύρματο χειριστήριο της εκάστοτε αυτοκινητοβιομηχανίας, θα μπορούν να εκτελεστούν και από το Connected Car και μάλιστα από μεγαλύτερη απόσταση. Επίσης, δίνει τη δυνατότητα ελέγχου του διαθέσιμου καυσίμου και την έγκαιρη ενημέρωση του χρήστη για πιθανές βλάβες στο αυτοκίνητό του.

Μία ακόμα λειτουργία του Connected Car είναι να στέλνει πληροφορίες για την ταχύτητα του αυτοκινήτου, απευθείας στον υπολογιστή σας, λειτουργία που θα φανεί σίγουρα πολύ χρήσιμη στους γονείς, που τα παιδιά τους μόλις πήραν το δίπλωμα οδήγησης. Στο ίδιο πλαίσιο “παρακολούθησης” των έφηβων παιδιών της οικογένειας, θα μπορεί κανείς να ορίσει στο σύστημα κάποια όρια, γύρω από συγκεκριμένες γεωγραφικές περιοχές και στέλνει ειδοποίηση μόλις αυτά τα “σύνορα” καταπατηθούν από το αυτοκίνητό σας.

Η τιμή της συσκευής δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα,ενώ πρέπει να τονιστεί πως αν και οι περισσότερες λειτουργίες είναι διαθέσιμες για όλα τα αυτοκίνητα, υπάρχουν και οι εξαιρέσεις καθώς κάποια μοντέλα (συνήθως παλαιότερα) δε μπορούν να υποστηρίξουν το σύνολο των επιλογών.