Οι ελληνικοί τελικοί για την κατηγορία «σχεδιασμού λογισμικού» (Software Design) του διεθνούς φοιτητικού διαγωνισμού τεχνολογίας Imagine Cup, της Microsoft θα πραγματοποιηθούν στις 23 και 24 Απριλίου. Η ομάδα που θα αναδειχθεί νικήτρια, θα ταξιδέψει στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας, όπου θα διεξαχθούν οι παγκόσμιοι τελικοί τον προσεχή Ιούλιο.

Σκοπός του διαγωνισμού είναι να αναδείξει την ευρηματικότητα των φοιτητών μέσω τεχνολογικών λύσεων που στοχεύουν στην αντιμετώπιση των μεγαλύτερων προβλημάτων του πλανήτη.

Οι δηλώσεις συμμετοχής στον διαγωνισμό έχουν ήδη ξεκινήσει. Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στη μεγάλη κατηγορία «Σχεδιασμός Λογισμικού» (Software Design), καλούνται να υποβάλουν μια σύντομη περιγραφή της πρότασής τους μέχρι τις 13 Μαρτίου, μέσω της ιστοσελίδας του διαγωνισμού www.imaginecup.com και μέχρι την 1η Απριλίου ένα δείγμα (demo), καθώς και αναλυτικότερη παρουσίαση του σχεδίου τους (project).

Οι ελληνικές συμμετοχές θα κληθούν στις 23 και 24 Απριλίου να παρουσιάσουν τις εφαρμογές τους σε κριτική επιτροπή, η οποία θα επιλέξει την ομάδα που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στους παγκόσμιους τελικούς που θα διεξαχθούν από τις 6 έως τις 10 Ιούλιου στο Σίδνεϊ. Τα χρηματικά έπαθλα για τους τελικούς νικητές σε διεθνές επίπεδο της κατηγορίας «Σχεδιασμός Λογισμικού» ανέρχονται στα 25.000 δολάρια για την πρώτη θέση, 10.000 δολάρια για τη δεύτερη θέση και 5.000 δολάρια για την τρίτη θέση.

Εκτός της βασικής κατηγορίας που αφορά στην ανάπτυξη λογισμικού, το Imagine Cup προσφέρει και άλλα πεδία δράσης για τους νεαρούς επιστήμονες. Συγκεκριμένα, υπάρχει η κατηγορία «σχεδιασμός βιντεοπαιγνιδιο» (Game Design), ενώ πέντε είναι πλέον οι ειδικές κατηγορίες (Challenges) του διαγωνισμού που διεξάγονται σε διεθνές επίπεδο μέσω διαδικτύου, με τις διακριθείσες από όλο τον κόσμο συμμετοχές να λαμβάνουν μέρος απευθείας στους διεθνείς τελικούς. Εκτός του IT Challenge και του Windows Phone Challenge, προστέθηκαν επιπλέον το Kinect Fun Labs Challenge, όπου οι συμμετέχοντες καλούνται να αναπτύξουν εφαρμογές για PC χρησιμοποιώντας την τεχνολογία Kinect της Microsoft, το Windows Metro Style App Challenge, που αφορά στην ανάπτυξη εφαρμογών για περιβάλλον Windows 8 Metro, καθώς και το Windows Azure Challenge για την υλοποίηση εφαρμογών «υπολογιστικού νέφους» (cloud computing).