proho.gr
Αν και ο πρόεδρος Ομπάμα είχε ανοίξει λογαριασμό στο Google+ ήδη από το Νοέμβριο του 2011, δεν συνέβαινε το ίδιο και με το Λευκό Οίκο. Αναγνωρίζοντας τη σημασία των Social Media, οι υπέυθυνοι επικοινωνίας του Προέδρου έσπευσαν λοιπόν να διορθώσουν την παράλειψη.

Η επίσημη Google+ Page του Λευκού Οίκου είναι πια γεγονός και μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα περισσότερα από 14.000 άτομα την έχουν προσθέσει στους κύκλους τους. Αν και δεν είναι σαφές αν ο ίδιος ο Ομπάμα θα κάνει ανακοινώσεις μέσω της σελίδας, όπως ανακοινώθηκε άλλα στελέχη της κυβέρνησης θα κάνουν συχνά χρήση της υπηρεσίας. Στόχος τους είναι η ενημέρωση του κοινού σχετικά με την πολιτική πάνω σε διάφορους τομείς καθώς και η καλλιέργεια διαλόγου με τους πολίτες.

Αν και η δημιουργία της σελίδας είναι από μόνη της ένα σημαντικό γεγονός, αυτοί που θα έδωσαν την μεγαλύτερη προσοχή στην είδηση είναι σίγουρα οι υπεύθυνοι της Google. Οι προσπάθειες τους να περάσει το Google+ στην κατηγορία του mainstream ώστε να υπερκεράσει το Facebook είναι κάτι περισσότερο από έντονες. Και όπως όλα δείχνουν, αποδίδουν!