Τεχνικά προβλήματα καταγράφονται στις υπηρεσίες της Google, προκαλώντας αναστάτωση στους χρήστες τόσο στην Ελλάδα όσο και σε χώρες του εξωτερικού. Από το μεσημέρι οι χρήστες του Google News αντιμετωπίζουν δυσκολίες στη χρήση της υπηρεσίας, με πολλούς να αναφέρουν ότι δεν μπορούν να δουν τις σχετικές σελίδες ειδήσεων.

Σύμφωνα με τις αναφορές, όταν οι χρήστες προσπαθούν να επισκεφθούν την καρτέλα “Ειδήσεις” στην Google, δεν εμφανίζονται αποτελέσματα. Αντ’ αυτού, οι χρήστες βλέπουν μια σελίδα σφάλματος που αναφέρει: «Κάτι πήγε στραβά, παρακαλώ προσπαθήστε ξανά». Αυτή η κατάσταση έχει δημιουργήσει σημαντική απογοήτευση, με πολλούς να εκφράζουν τις ανησυχίες τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η πλατφόρμα DownDetector, η οποία παρακολουθεί τις διακοπές στις διαδικτυακές υπηρεσίες, ανέφερε ότι τα προβλήματα ξεκίνησαν γύρω στις 3 μ.μ. ώρα Ελλάδας. Οι αναφορές χρηστών για προβλήματα με το Google News έχουν καταγραφεί σε πολλές χώρες, όπως οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Αυστραλία και διάφορα μέρη της Ευρώπης.

Είναι αξιοσημείωτο ότι η Google, η οποία έχει περισσότερους από 4,9 δισεκατομμύρια ενεργούς χρήστες παγκοσμίως, σπάνια αντιμετωπίζει τέτοιου είδους προβλήματα. Παρ’ όλα αυτά, αυτός ο μήνας φαίνεται να είναι δύσκολος για την εταιρεία, καθώς μόλις στις αρχές Μαΐου καταγράφηκαν ξανά προβλήματα με υπηρεσίες της, όπως η Αναζήτηση Google, η ιστοσελίδα και το Google Drive.