Μπορεί να απομένουν 140 ημέρες για την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου, όμως αυτό δεν σημαίνει πως τα πάντα βρίσκονται σε ετοιμότητα.

Ωστόσο εκτός από τις καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση των έργων, επισημαίνεται από την παγκόσμια ποδοσφαιρική ομοσπονδία και πρόβλημα σχετικά με την ασφάλεια του γηπέδου της πόλης Κουριτίμπα.

Κατά την επιθεώρηση των τεσσάρων από τα έξι γήπεδα των οποίων δεν έχουν ολοκληρωθεί τα έργα, ο γενικός γραμματέας της FIFA Ζερόμ Βάλκ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο Baixada Arena. «Ας είμαστε ειλικρινείς. Δεν μας αρέσει καθόλου αυτή η κατάσταση. Όχι μόνο βρίσκεται πολύ πίσω στον προγραμματισμό, αλλά δεν ανταποκρίνεται και στα στάνταρ που έχει θέσει η FIFA» τόνισε

Για τις ανάγκες του Παγκοσμίου Κυπέλλου η Βραζιλία θα χρησιμοποιήσει 12 γήπεδα, όμως μόλις τα μισά ήταν έτοιμα πέρυσι για το Κύπελλο Συνομοσπονδιών ενώ τα υπόλοιπα θα έπρεπε να είχαν παραδοθεί στο τέλος Δεκεμβρίου. Κάτι τέτοιο όμως δεν έχει συμβεί, ενώ οι κατασκευαστικές εταιρίες υπόσχονται πως θα είναι έτοιμα μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου.

Το Baixada Arena που είναι η έδρα της Ατλέτικο Παραναένσε, είναι προγραμματισμένο να φιλοξενήσει το τελευταίο ματς στη φάση των ομίλων της παγκόσμιας πρωταθλήτριας Ισπανίας κόντρα στην Αυστραλία, καθώς επίσης και τα ματς Ονδούρα-Εκουαδόρ, Ρωσία-Αλγερία και Ιράν-Νιγηρία.

Πηγή: sport-fm.gr