Ο Τζουάν Λαπόρτα, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το πρωί της Παρασκευής (06/08) εξήγησε τους λόγους για τους οποίους δεν γινόταν ο Λιονέλ Μέσι να υπογράψει νέο συμβόλαιο με την Μπαρτσελόνα, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως ο 34χρονος επιθετικός μπορεί να εξετάσει πλέον προτάσεις από άλλες ομάδες.

Σοκαρισμένος ο ποδοσφαιρικός πλανήτης παρακολουθεί τις εξελίξεις γύρω από την υπόθεση του Λιονέλ Μέσι, μετά την απόφασή του να αποχωρήσει από την Μπαρτσελόνα, έπειτα από 21 ολόκληρα χρόνια και 35 τίτλους στη Βαρκελώνη.

Πλέον το μεγάλο ερώτημα ποια ομάδα θα καταφέρει να τον εντάξει στο δυναμικό της, με την Παρί πάντως, σύμφωνα με γαλλικά δημοσιεύματα να έχει ξεκινήσει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες, προκειμένου να κάνει την μεγάλη έκπληξη στο καλοκαιρινό μεταγραφικό παζάρι.

Η είδηση της αποχώρησης του συγκλόνισε τους οπαδούς των «μπλαουγκράνα» οι οποίοι συγκεντρώθηκαν στο «Καμπ Νόου» ως ένδειξη διαμαρτυρίας, με μερικούς εξ αυτών να μην αντέχουν και να ξεσπάνε σε λυγμούς.

Ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, Τζουάν Λαπόρτα είχε ανακοινώσει από το βράδυ της Πέμπτης (05/08) πως το πρωί της Παρασκευής (06/08) θα έπαιρνε θέση, μέσω συνέντευξης Τύπου, για την απόφαση του Αργεντινού αστέρα να αποχωρήσει από τον σύλλογο, όπως κι έκανε.

Αφού πρώτα ευχαρίστησε τον Λιονέλ Μέσι για τη συνεισφορά του στον σύλλογο, ο ισχυρός άνδρας των «μπλαουγκράνα» εξήγησε τους λόγους για τους οποίους οι δρόμοι τους χώρισαν. Αρχικά, σημείωσε πως οι δύο πλευρές είχαν καταλήξει σε συμφωνία για την ανανέωση της συνεργασίας τους, ωστόσο οι κανονισμοί της La Liga δεν τους επέτρεψε να υπογράψουν νέο συμβόλαιο.

Μάλιστα, φρόντισε να ξεκαθαρίσει πως η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη, καθώς η απόφαση έχει ληφθεί και ο 34χρονος επιθετικός εξετάζει ήδη άλλες προσφορές που έχει στα χέρια του από ομάδες.

Πηγή: gazzetta.gr