Τη δική του ιστορία έγραψε το απόγευμα της Κυριακής στη Serie A ο Ντρις Μέρτενς. Ο Βέλγος άσος της Νάπολι πέτυχε τέσσερα γκολ απέναντι στην Τορίνο, φτάνοντας στο χατ-τρικ για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική (είχαν προηγηθεί τα τρία γκολ στην Κάλιαρι). Ένα επίτευγμα εξαιρετικά σπάνιο για το ιταλικό πρωτάθλημα, αφού τελευταία φορά που είχε συμβεί κάτι ανάλογο ήταν το μακρινό 1974 από τον Πιέτρο Αναστάσι της Γιουβέντους. Αντίθετα, στην Πρέμιερ Λιγκ το συγκεκριμένο φαινόμενο εμφανίζεται πιο συχνά, αφού από το 1992 έως και σήμερα τέσσερις ποδοσφαιριστές έχουν σημειώσει back-to-back χατ-τρικ. Γουέιν Ρούνεϊ (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ) Πρόκειται για τον ποδοσφαιριστή, που τα έχει καταφέρει πιο πρόσφατα από κάθε άλλον. Μόλις 3η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ ήταν στις 28 Αυγούστου 2011, όταν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ διέσυρε την Άρσεναλ με 8-2, με τον Γουέιν Ρούνεϊ να πετυχαίνει τρία τέρματα. Δύο εβδομάδες αργότερα (είχαν μεσολαβήσει αγώνες εθνικών ομάδων), οι «κόκκινοι διάβολοι» έφτασαν σε μία ακόμη εντυπωσιακή νίκη. Κέρδισαν εκτός έδρας την Μπόλτον με 5-0, με τον Άγγλο επιθετικό να σημειώνει ένα ακόμη χατ-τρικ. Ντιντιέ Ντρογκμπά (Τσέλσι)

 

Ο Ιβοριανός επιθετικός κατάφερε στην καριέρα του στους «μπλε» να πετύχει σε δύο συνεχόμενους αγώνες της Πρέμιερ Λιγκ χατ-τρικ, όχι όμως στην ίδια αγωνιστική περίοδο. Ο Ντιντιέ Ντρογκμπά σημείωσε τρία τέρματα στο 8-0 της Τσέλσι επί της Γουίγκαν, για την τελευταία αγωνιστική της σεζόν 2009-10 (ήταν η φιέστα των Λονδρέζων για την κατάκτηση του τίτλου), ενώ στην πρώτη αγωνιστική της επόμενης περιόδου ξεκίνησε με τον ίδιο τρόπο. Χατ-τρικ στο 6-0 της πρεμιέρας επί της Γουέστ Μπρομ. Ίαν Ράιτ (Άρσεναλ)

Ένας από τους κορυφαίους επιθετικούς, που έχει φορέσει ποτέ τη φανέλα της Άρσεναλ. Πραγματική «μηχανή» των γκολ ο Άγγλος επιθετικός σημείωσε δύο συνεχόμενα χατ-τρικ τη σεζόν 1993-94. Το πρώτο, στις 5/3/94, σε ένα 5-1 των «κανονιέρηδων» επί της Ίπσουιτς και το δεύτερο, δύο εβδομάδες αργότερα, σε ένα 4-0 επί της Σαουθάμπτον. Σημειωτέον και τα δύο παιχνίδια ήταν εκτός έδρας. Λες Φέρντιναντ (ΚΠΡ)

 

 

Είναι ο πρώτος ποδοσφαιριστής, που έφτασε σε αυτό το επίτευγμα στα χρόνια της Πρέμιερ Λιγκ. Στην παρθενική σεζόν του πρωταθλήματος, το 1992-93, ο Άγγλος στράικερ ήταν παίκτης της ΚΠΡ, καταφέρνοντας να πετύχει σε δύο συνεχόμενα παιχνίδια χατ-τρικ. Το πρώτο, στις 10/4/93, σε ένα 4-3 επί της Νότιγχαμ Φόρεστ και το δεύτερο, δύο ημέρες αργότερα, σε ένα εκτός έδρας 3-5 της ΚΠΡ επί της Έβερτον. Πηγή: gazzetta.gr