Μετά τη διακοπή που είχε αποφασιστεί, η οποία δεν διήρκησε τελικά μέχρι τις 14:00, η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού συνέχισε τη συζήτηση σχετικά με το ζήτημα πιθανής πολυϊδιοκτησίας που προέκυψε αναφορικά με τη φερόμενη σχέση του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του gazzetta.gr, ο λόγος που αποφασίστηκε η διακοπή, είναι πως υπήρξαν τέσσερα αιτήματα από τις εμπλεκόμενες πλευρές, τα οποία θα έπρεπε να εξετάσει η ΕΕΑ.

Αυτά ήταν:

  1. Η πλευρά της Ξάνθης ζήτησε να αναβληθεί η εκδίκαση μιας και απουσιάζει ο κ. Συγγελίδης, ή έστω να διακοπεί μέχρι τις 14:00, ώστε εκείνος να μπορέσει να δώσει το «παρών».
  2. Από πλευράς ΠΑΟΚ και Ξάνθης ζητήθηκε ο Ολυμπιακός να αναπτύξει τις θέσεις του και στη συνέχεια να αποχωρήσει από τη συνεδρίαση.
  3. Οι δύο σύλλογοι ζήτησαν να αποβληθεί τελείως από τη συνεδρίαση ο Αλέξης Κούγιας και να μην παρέμβει καθόλου δηλαδή στην εκδίκαση.
  4. Η Ξάνθη ζήτησε, επίσης, να ηχογραφηθεί η διαδικασία.

Η Επιτροπή απέρριψε το αίτημα αναβολής που κατέθεσαν οι Θρακιώτες, λόγω της απουσίας του Πολυχρόνη Συγγελίδη, εκ των μετόχων της Ξάνθης μαζί με τον Χρήστο Πανόπουλο. Παράλληλα, δεν έκανε δεκτό το αίτημα να μην παραμείνει στην αίθουσα η πλευρά του Ολυμπιακού μετά την προσκόμιση των δικών του στοιχείων. Ταυτόχρονα, στη συνεδρίαση θα παραμείνει και ο Ολυμπιακός.

Στο διάστημα της διακοπής έγιναν γνωστά και τα θέματα που θα εξετάσει η ΕΕΑ. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ίδιας ιστοσελίδας, το ένα είναι αυτοτελές και έχει να κάνει μόνο με την ΠΑΕ Ξάνθη και το ζήτημα των μετοχών της. Δηλαδή, εάν υπάρχει κάτι το μεμπτό στη μεταβίβασή τους. Μία διαδικασία, βέβαια, που είχε εγκρίνει πέρσι η Επιτροπή, αλλά θα την επανεξετάσει μετά τις καταγγελίες που έγιναν.

Το δεύτερο θέμα είναι πιο πολύπλοκο. Και αυτό γιατί έχει να κάνει με το θέμα της πολυϊδιοκτησίας μεταξύ Ξάνθης και ΠΑΟΚ. Δηλαδή, η ΕΕΑ θα ερευνήσει εάν υπάρχουν τυχόν στοιχεία για το συγκεκριμένο θέμα.

Κούγιας: Για μένα ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ξάνθης είναι ο Ιβάν Σαββίδης

Το ένα από τα τέσσερα αιτήματα που έγινε δεκτό από την ΕΕΑ, αφορούσε τον Αλέξη Κούγια και τη μη συμμετοχή του στη διαδικασία.

Η Επιτροπή έκρινε πως είναι αβέβαιο το νόμιμο συμφέρον για την ΠΑΕ ΑΕΛ, η οποία είχε επικαλεστεί τη βαθμολογία. Η ΕΕΑ εξήγησε πως το έννομο συμφέρον εξαρτάται από μελλοντικούς αγώνες και έτσι δεν θα μπορεί να γίνει πρόσθετη παρέμβαση…

Όμως, κατά την αποχώρησή του ο κ. Κούγιας τόνισε ότι «εμείς καταθέσαμε το δικόγραφο μας και την επιχειρηματολογία μας. Αναπτύσσουμε πως ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ξάνθης είναι ο Ιβάν Σαββίδης».

Όπως σημειώνεται, η συνεδρίαση θα συνεχιστεί κανονικά και γίνεται η εκτίμηση ότι μπορεί να πάει μέχρι αργά το βράδυ…