Ο Άρης προηγήθηκε 2-0 στο δεκάλεπτο, όμως η ΑΕΛ δεν τα ‘χασε, επέστρεψε με δυο γκολ του Νούνιτς και με τον Ουάρντα να παίρνει τη σκυτάλη στο 74’, πήρε την τεράστια νίκη!
Γκολ, ασίστ και… κίτρινη κάρτα ο Αιγύπτιος, που έκανε ξανά τα δικά του προς την κερκίδα, ένταση στο τέλος με το πέναλτι που έδωσε εις βάρος της ΑΕΛ και στη συνέχεια πήρε πίσω ο Σκουλάς, αφού είδε στο VAR επιθετικό φάουλ στον Μόρα.
Η ΑΕΛ έκανε απίστευτη ανατροπή στο «Κλεάνθης Βικελίδης» καθώς βρέθηκε πίσω στο σκορ από τον Άρη με 2-0 αλλά επικράτησε με 2-3. Έγκλημα και τιμωρία για τους «κίτρινους» που έχασαν σωρεία ευκαιριών και πλήρωσαν την κάκιστη αμυντική λειτουργία τους.
Στο πρώτο ημίχρονο αποδείχθηκε ότι… «η αρχή δεν είναι το ήμισυ του παντός» δεν είναι το παν. Τουλάχιστον στο ποδόσφαιρο. Γιατί ο Άρης έκανε ιδανική εκκίνηση στο παιχνίδι μετρώντας τέσσερις τελικές φάσεις σε διάστημα 11 λεπτών. Στις δύο πρώτες με τον Μπράουν Ιντέγε δεν βρήκε δίχτυα, αλλά στο 10ο λεπτό ο Βέλεθ βρέθηκε μόνος στην πλάτη της άμυνας της ΑΕΛ, μετά από εκτέλεση κόρνερ και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα (1-0). Πριν καλά-καλά συνέλθουν οι Θεσσαλοί, ο Άρης βγήκε στο transition παιχνίδι, στο σουτ του Ντιγκινί ο Κρίστινσον απέκρουσε ασταθώς και ο Μπρούνο Γκάμα έκανε το 2-0.
Η εκδίκηση του Νούνιτς
Μόνο που ο Άρης έμοιαζε με μπαλόνι που συνεχώς έχανε αέρα. Έχοντας δημιουργήσει ιδανικές συνθήκες, έδωσε στη Λάρισα τον απόλυτο έλεγχο του παιχνιδιού. Οι φιλοξενούμενοι έκαναν ό,τι ήθελαν από τα άκρα, κυρίως από την πλευρά του Σούντγκρεν με τον Ουάρντα. Η δε άμυνα του Άρη ήταν σε κατάσταση πανικού. Αυτό εκμεταλλεύτηκε ο Νούνιτς στο 20ο λεπτό όπου είχε όλο τον χρόνο να κοντρολάρει την μπάλα και να πλασάρει (2-1), μειώνοντας το σκορ για την ΑΕΛ.
Οι Θεσσαλοί διατήρησαν την ίδια απαίτηση στο παιχνίδι, καθώς η άμυνα του Άρη έμπαζε από παντού. Στο 33’ ο Ουάρντα είχε όλο τον χρόνο να διαβάσει την κίνηση του Νούνιτς καθώς τόσο ο Ντιγκινί όσο και ο Σούντγκρεν προτίμησαν να τον κοιτάζουν. Ο Αιγύπτιος σέρβιρε για τον Νούνιτς (σ. σ. ο Ροζ δεν κατάλαβε την κίνηση του επιθετικού της Λάρισας) κι έτσι ήρθε η απόλυτη ισορροπία στο παιχνίδι (2-2). Στο υπόλοιπο του ημιχρόνου και με εξαίρεση ένα σουτ του Φετφατζίδη από το ύψος της μεγάλης περιοχής έπειτα από «στρώσιμο» της μπάλας από τον Μπρούνο Γκάμα, καμία ομάδα δεν βρήκε καθαρή ευκαιρία.
Τρομερή πίεση αλλά και χαμένες ευκαιρίες
Ο Άρης ήταν… άλλη ομάδα στο δεύτερο ημίχρονο. Άσκησε τρομερή πίεση στην ΑΕΛ αλλά δεν μπόρεσε να βάλει την μπάλα στα δίχτυα παρά τις πολλές κλασικές ευκαιρίες που δημιούργησε. Στο 46’ ο Ματίγια είδε την μπάλα να χτυπά στο δοκάρι σε εκτέλεση φάουλ, για να ακουθήσει ένα σουτ του Φετφατζίδη στο 52ο λεπτό όπου μετά από κόντρα η μπάλα κατέληξε άουτ. Το ίδιο έγινε και στο επόμενο λεπτό μετά από πλασαριστό σουτ του Ροζ από πλάγια θέση. Στο 60’ ο Ιντέγε έχασε μοναδική ευκαιρία καθώς δίχως έντονη πίεση, μέσα από τη μικρή περιοχή, δεν κατάφερε να σπρώξει την μπάλα. Στο 64’ στο σουτ του Μπα η μπάλα κόντραρε σε σώματα και πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας της ΑΕΛ, ενώ στο επόμενο λεπτό, στην προβολή του Ντιγκινί η μπάλα χτύπησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι. Μεσολάβησε μια φάση με τον Λάρσον όπου ο Άρης ζήτησε πέναλτι, αλλά ο Σκουλάς έκρινε ότι δεν υπήρχε τίποτε παράβαση από τον αμυντικό της ΑΕΛ.
Στο 70ο λεπτό «πάγωσε» το γήπεδο όταν μετά από σύγκρουση του Σετσέροβιτς με τον Ντιγκινί, ο πρώτος σωριάστηκε στο γήπεδο. Όλοι ζήτησαν εσπευσμένα την είσοδο των ιατρών. Τελικώς, ο παίκτης της ΑΕΚ έχασε τις αισθήσεις του από τη σύγκρουση και αποχώρησε από το γήπεδο.
Ο Ουάρντα και η ανατροπή
Για περίπου 28 αγωνιστικά λεπτά, η ΑΕΛ δεν… εμφανίστηκε στο γήπεδο στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά κόντρα στη ροή του αγώνα ολοκλήρωσε τη μεγάλη ανατροπή στο 73’. Μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Ουάρντα ήταν ο μοναδικός που βρισκόταν στο κέντρο της άμυνας και με κεφαλιά «εκτέλεσε» τον Έμαν ο οποίος και σε μια ακόμη στημένη φάση ήταν «απών».
Ο Άρης προσπάθησε να αντιδράσει και είδε τον Κρίστινσον να κάνει μία ακόμη εντυπωσιακή απόκρουση σε σουτ του Ντουάρτε στο 83’. Στο 84’ο Άρης είχε διπλή ευκαιρία για να σκοράρει με τους Κρίστινσον και Μόρα να απομακρύνουν επί της γραμμής του τέρματος σε σουτ των παικτών του Άρη.
Το φινάλε ήταν απίστευτο. Στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Κρίνστινσον απέκρουσε εντυπωσιακά σε σουτ του Ντιγκινί, ενώ στην εξέλιξη της φάσης και σε σέντρα που επιχείρησε ο Λάρσον ο Μπαστός σταμάτησε την μπάλα με τα χέρια, καθώς ήταν εντός περιοχής. Ωστόσο, πέναλτι δεν δόθηκε καθώς Σκούλας και VAR γύρισαν τη φάση πίσω κι έδωσε επιθετικό φάουλ υπέρ του Μόρα.
Την κίτρινη κάρτα είδαν οι Μπα, Βέλεθ (Άρης), Ουάρντα, Κρίστινσον (ΑΕΛ),
MVP: Ο Αμρ Ουάρντα έκανε εξαιρετικό παιχνίδι, ήταν ο παίκτης-σημείο αναφοράς στο παιχνίδι της ΑΕΛ και μετουσίωσε την εμφάνισή του με το 3ο γκολ.
Στο ύψος του: Ο Νούνιτς έκανε ό,τι ήθελε τους στόπερ του Άρη, έβαλε και τα δύο γκολ της ΑΕΛ.
Αδύναμος «κρίκος»: Η δεξιά πλευρά του Άρη, συν τον Ροζ. Ο Μπα δεν είναι αμυντικό χαφ, ο Σούντγκρεν γενικώς έχει πρόβλημα κι έτσι ο Ουάρντα βρήκε τη… χαρά του.
Η «γκάφα»: Αυτή του Μπαστός στην τελευταία φάση του αγώνα αλλά τον γλίτωσε η απόφαση των Σκουλά-VAR
Και στα δύο γκολ της ΑΕΛ, ο Λίντσεϊ Ροζ φέρει ευθύνη γιατί (θεωρητικά) είχε τον Νουνιτς υπό την επιτήρησή του.
Το «στραγάλι»: Ο Σκουλάς ελέγχεται για δύο φάσεις. Αυτή τη φάση του Λάρσον στο 62ο λεπτό, προφανώς όμως του είπαν οι διαιτητές του VAR ότι δεν υπήρχε παράβαση, αλλά και την τελευταία στις καθυστερήσεις του αγώνα όπου υπάρχει πέναλτι, αλλά Σκουλάς και VAR γύρισΑΝ τη φάση πίσω κι έδωσαν επιθετικό φάουλ υπέρ του Μόρα.
ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:
ΑΡΗΣ (Τερζής): Έμαν, Κόρχουτ, Ροζ, Βέλεθ, Σούντγκρεν, Ματίγια, Μπα (71’ Ντουάρντε), Μπρούνο Γκάμα (62’ Λάρσον), Φετφατζίδης (77’ Μαρτίνες), Ντιγκινί, Ιντέγε.
ΑΕΛ (Γρηγορίου): Κρίστινσον, Μιχαήλ, Μόρας, Σετσέροβιτς (77’ Μπαστός), Μπράλιτς, Κάτσε, Μπέρτος, Ουάρντα (90’ Γκόικοβιτς), Στάνκοβιτς, Μιλοσάβλιεβιτς (65’ Φατιόν), Νούνιτς
πηγή: gazzetta.gr