Ο Ολυμπιακός υπέστη την πρώτη του ήττα στη Euroleague. Έχασε με 79-78 από την Μπαρτσελόνα στο «Παλάου Μπλαουγκράνα» έπειτα από παράταση και αγώνα θρίλερ. Παρά το αρνητικό αποτέλεσμα, ο προπονητής του Γιώργος Μπαρτζώκας επέλεξε να κρατήσει τα θετικά στοιχεία στο παιχνίδι των «ερυθρόλευκων», οι οποίοι έπαιξαν πολύ καλά στο α’ μέρος και στην 4η περίοδο.

Μετά από την ολοκλήρωση της αναμέτρησης ο κόουτς του Ολυμπιακού, ανέφερε: «Ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι 45 λεπτών. Κατοχή με κατοχή. Παιχνίδι με πολύ υψηλές απαιτήσεις σε δύναμη και αντοχή. Στις αρχές Οκτωβρίου παίζουμε ήδη αυτό το επίπεδο παιχνιδιών. Έτσι είναι, όμως, η Euroleague. Είμαι ικανοποιημένος από την ομάδα. Ακολουθήσαμε το πλάνο του αγώνα και ο καθένας θα μπορούσε να κερδίσει. Στο τέλος της κανονικής διάρκειας και στην παράταση σκόραραν μόνο με βολές. Δεν είχαμε τον έλεγχο των ριμπάουντ, αλλά πρέπει να δώσω συγχαρητήρια τους παίκτες μου. Έκαναν μια τρομερή προσπάθεια για 45 λεπτά. Κατά τη γνώμη μου, αξίζαμε τη νίκη». Συνέχισε λέγοντας: «Χάσαμε την πολύ κρίσιμη κατοχή με το επιθετικό ριμπάουντ από τον Οριόλα. Αυτό μας πλήγωσε πάρα πολύ. Μπορούσαμε να είχαμε πάρει ένα από τα δύο ριμπάουντ και το ματς. Παίξαμε με καρδιά. Πρέπει να ξεχάσουμε γρήγορα το ματς, έχουμε κι άλλο παιχνίδι με τη Ζαλγκίρις και πρέπει να προχωρήσουμε».

Στο μεταξύ, ο φόργουορντ του Ολυμπιακού, Αλέξανδρος Βεζένκοφ, ανέφερε: «Στην Euroleague μένουν τα αποτελέσματα. Καλή η προσπάθεια, αλλά δεν πήραμε το αποτέλεσμα που θέλαμε. Πρέπει να δούμε τα λάθη μας και να τα διορθώσουμε γιατί ακολουθούν δύσκολα παιχνίδια. Είναι απαραίτητο να κρατήσουμε την μαχητικότητα στην άμυνα, όπως και το να βελτιωθούμε στην επίθεση. Τώρα, πρέπει να ξεχάσουμε τι συνέβη γιατί σε λιγότερες από 48 ώρες έχουμε ένα ματς με μια επικίνδυνη ομάδα». Ο Ολυμπιακός, που έχει ρεκόρ 2-1 έπειτα από τρεις αγωνιστικές, ρίχνεται ξανά στη μάχη την Παρασκευή (15/10) εντός έδρας με τη Ζαλγκίρις Κάουνας.