Η Premier League είναι το πιο πλούσιο πρωτάθλημα του κόσμου και οι ομάδες της δεν έχουν κανένα πρόβλημα να πληρώνουν όσα να ‘ναι για όποιον να ‘ναι, με αποτέλεσμα στη φετινή μεταγραφική περίοδο να σπάσουν κάθε ρεκόρ ξοδεύοντας συνολικά 3 δισ. δολάρια, με τα 320 εκατ. να δόθηκαν… μόνο την τελευταία μέρα.

Αν κάποιος δει αναλυτικά τις μεταγραφές που έχουν κάνει οι αγγλικές ομάδες θα τρελαθεί. Γιατί; Επειδή θα δει κάποια ονόματα που… δεν τα ξέρει κανείς να έχουν κάνει μεταγραφές δεκάδων εκατ. ευρώ. Και ο λόγος που γίνεται αυτό, είναι απλός: Η Premier League έχει μαζέψει όλο το χρήμα και οι ομάδες της δεν έχουν κανένα πρόβλημα να ξοδέψουν αλόγιστα για οποιονδήποτε ποδοσφαιριστή.

Έτσι, όπως αναφέρει η Deloitte σε σχετική ανάλυσή της, φτάσαμε στο σημείο να γίνει ρεκόρ στη φετινή μεταγραφική περίοδο αφού οι ομάδες του αγγλικού πρωταθλήματος ξόδεψαν συνολικά 2,97 δισ. δολάρια! Αυτό σημαίνει ότι η Premier League ξόδεψε το 48% των χρημάτων που ξόδεψαν συνολικά τα πέντε μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα (Serie , La Liga, Bundesliga, Ligue 1 τα άλλα τέσσερα), την ίδια ώρα που η UEFA κάνει λόγο για «το ποδόσφαιρο που ανήκει στους οπαδούς».

«Για δεύτερο διαδοχικό καλοκαίρι το ρεκόρ από τους συλλόγους της Premier League υποδηλώνει ότι η ετήσια αύξηση των εσόδων θα μπορούσε να επιστρέψει μετά την πανδημία. Σχεδόν τα 3/4 των ομάδων της Premier League (14) ξόδεψαν περισσότερα χρήματα αυτό το καλοκαίρι από το προηγούμενο, αποτυπώνοντας την αυξημένη ένταση του ανταγωνισμού. Συνεχίζει να ασκείται πίεση στους συλλόγους να αποκτήσουν κορυφαία ταλέντα για να πετύχουν τους στόχους τους εντός γηπέδου, είτε πρόκειται για την πρόκριση σε ευρωπαϊκή διοργάνωση, είτε απλώς για τη διατήρηση της θέσης τους στην Premier League», ανέφερε σε δηλώσεις του ο Τιμ Μπριτζ, επικεφαλής συνεργάτης στο Sports Business Group της Deloitte.