Οι Μιλγουόκι Μπακς στις 22 Σεπτεμβρίου θα έχουν το δικαίωμα να προσφέρουν στον Γιάννη Αντετοκούνμπο επέκταση του νυν συμβολαίου του για τρία χρόνια με απολαβές που θα ξεπερνούν τα 170 εκατομμύρια δολάρια. Ωστόσο, εκείνος μιλώντας πρόσφατα στους «New York Times» άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αποχώρησής του.

Παρόλο που είναι «δεμένος» για τις επόμενες δύο σεζόν, οι φήμες στο NBA για το μέλλον του έχουν αρχίσει και φουντώνουν, αφότου υποστήριξε πως δεν θα υπογράψει πρόωρη ανανέωση με τους Μπακς (είπε πως θα είχε νόημα μονάχα από το επόμενο καλοκαίρι), αν δεν πειστεί ότι έχει ρόστερ για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Οι Λέικερς και οι Νικς

Τώρα, σύμφωνα με τον έγκυρο ρεπόρτερ του…μαγικού κόσμου του μπάσκετ Μαρκ Στάιν, δύο ομάδες θα έμπαιναν στο… κάδρο ως πιθανοί προορισμοί – οι Λος Άντζελες Λέικερς και οι Νιού Γιόρκ Νικς. Οι δύο ομάδες των δύο μεγαλύτερων αγορών του NBA θα έκαναν κίνηση για την απόκτηση του «Greek Freak» που τότε θα είναι 30 ετών.

Το παράδοξο είναι πως στο παρελθόν ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είχε αναφέρει πως δεν ήθελε να παίξει σε ομάδα μεγάλης αγοράς, αλλά φυσικά σ’ ένα ρευστό περιβάλλον όπως αυτό του NBA και του αθλητισμού πολλά μπορούν να αλλάξουν.

Οι Λέικερς και οι Νικς, στο μεταξύ, έχουν το δικό τους appeal. Οι Λέικερς αφενός είναι η κορυφαίος και πιο δημοφιλής σύλλογος μπάσκετ στην ιστορία του αθλήματος, αφετέρου είναι η ομάδα του αείμνηστου Κόμπι Μπράιαντ με τον οποίον ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είχε αναπτύξει μια ιδιαίτερη σχέση.

Έπειτα, στον πάγκο τους κάθεται ο Ντάρβιν Χαμ που διετέλεσε βοηθός στους Μιλγουόκι Μπακς και φέρεται να είχε πολύ καλή σχέση με τον Αντετοκούνμπο. Επίσης, ο Giannis έχει άποψη για το πως λειτουργεί το κλαμπ μιας κι ο αδερφός του Κώστας κατέκτησε το πρωτάθλημα του NBA μαζί τους το 2020.

Βέβαια, όλα αυτά είναι σενάρια καθώς το να πάει ο Αντετοκούνμπο στους Λέικερς σημαίνει πως δεν θα υπήρχε ο ΛεΜπρόν Τζέιμς, που ούτως ή άλλως βρίσκεται στη δύση της καριέρας του. Οι Λέικερς θέλουν τον Αντετοκούνμπο μαζί με τον Άνθονι Ντέιβις για να μπουν στην επόμενη φάση της ιστορίας τους.

Στο βάθος ποιος ξέρει αν θα μπορούσαν να παίξουν και ρόλο οι προσωπικές σχέσεις της οικογένειάς του με την Καλιφόρνια. Η σύντροφός του και μητέρα των δύο παιδιών τους Μαράια κατάγεται από την Καλιφόρνια και στο παρελθόν είχε αποκαλύψει πως μεγάλωσε ως οπαδός των Λέικερς…

Από την άλλη, οι Νικς έχουν να του προσφέρουν μια ομάδα που διψάει για επιτυχίες, αλλά κι ένα κοινό που θα είναι στα πόδια του, ενώ ενδεχομένως να έπαιζε ρόλο και η ισχυρή παρουσία του ελληνικού στοιχείου στο «Μεγάλο Μήλο». Άλλωστε, ο Αντετοκούνμπο