Το ίδρυμα του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, διοργάνωσε ένα ξεχωριστό event στην Αθήνα και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο με μήνυμά του μέσα από τα social media θέλησε να ενθαρρύνει τους συμμετέχοντες να συνεχίσουν να αλλάζουν προς το θετικό την κοινωνία.

«Είμαστε αφοσιωμένοι στο να ενδυναμώσουμε νεαρούς ηγέτες από όλο τον κόσμο ώστε να μετατρέψουν την ελπίδα τους σε δράση», ενημέρωσε το ίδρυμα Ομπάμα και ο σούπερ σταρ των Μιλγουόκι Μπακς, απάντησε: «Καλωσορίσατε στην Αθήνα. Ελπίζω να έχετε μια παραγωγική εβδομάδα και να αποχωρήσετε εμπνευσμένοι ώστε να συνεχίσετε να αποτελείτε τον παράγοντα αλλαγής στις κοινότητές σας».

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, ως ένα από τα πρόσωπα του NBA, αλλά κι ένας από τους παίκτες με μεγάλη κοινωνική δραστηριότητα στις ΗΠΑ, έχει αναπτύξει ιδιαίτερη σχέση με τον Μπαράκ Ομπάμα τα τελευταία χρόνια. Μάλιστα, το 2020 στο All-Star Game που έγινε στο Σικάγο, την ιδιαίτερη πατρίδα του Ομπάμα, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ είχε «στρατολογήσει» τον Γιάννη Αντετοκούνμπο μαζί με άλλους αστέρες του μπάσκετ προκειμένου να μιλήσουν για τις αλλαγές που είναι απαραίτητες στην κοινωνία.

Ο Μπαράκ Ομπάμα μαζί με τη σύζυγό του Μισέλ, πρόσφατα βρέθηκαν στη Σίφνο όπου κι έγιναν αντιληπτοί από τις κάμερες, στο πλαίσιο των διακοπών τους στην Ελλάδα όπου φιλοξενήθηκαν στο σπίτι του Τομ Χανκς και της Ρίτα Γουίλσον στην Αντίπαρο.