Η Ρεάλ Μαδρίτης έκανε ακόμη μια επική ανατροπή και πέρασε στην ημιτελική φάση του Copa del Rey. H «βασίλισσα» νίκησε με 3-1 την Ατλέτικο Μαδρίτης στην παράταση στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» και «σφράγισε» το εισιτήριο για την τελική 4άδα όπου βρίσκονταν ήδη η Μπαρτσελόνα, η Οσασούνα και η Αθλέτικ Μπιλμπάο.

Η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι ήταν κάκιστη στο πρώτο μέρος. Η Ατλέτικο Μαδρίτης προηγήθηκε με του… πρώην «μπλάνκο», Άλβαρο Μοράτα και στο μεγαλύτερο διάστημα του 45λεπτου ήταν καλύτερη κι έχασε σημαντικές ευκαιρίες για να σκοράρει και πάλι. Ωστόσο, δεν τις εκμεταλλεύτηκε. Η Ρεάλ Μαδρίτης έχασε κι εκείνη μια… κλασική ευκαιρία για να ισοφαρίσει όταν ο Έντερ Μιλιτάο εξ επαφής έστειλε την μπάλα άουτ.

Αυτή που τελικά μετάνιωσε για τις χαμένες ευκαιρίες ήταν η Ατλέτικο Μαδρίτης. Στο δεύτερο μέρος ο Ντιέγκο Σιμεόνε έδωσε σύνθημα αλλαγής τακτικής. Κι από εκεί που οι «ροχιμπλάνκος» είχαν τα ηνία στο πρώτο μέρος, αποφάσισαν να περιμένουν και να εκμεταλλευτούν τους χώρους για τις αντεπιθέσεις και να διαχειριστούν το ματς.

Όλα αυτά μέχρι την είσοδο του Ροδρίγο στο 69ο λεπτό, καθώς ο νεαρός Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός πέτυχε το γκολ της ισοφάρισης που έστειλε το παιχνίδι στο έξτρα 30λεπτο. Στο 79′ ο Ροδρίγο πήρε την μπάλα κι έπειτα από ωραία ατομική προσπάθεια και σουτ με το εξωτερικό έγραψε το 1-1. Έδωσε νέο… αέρα στους γηπεδούχους και προκάλεσε εκνευρισμό στην Ατλέτικο.

Στην παράταση «μίλησε» η κλάση του Καρίμ Μπενζεμά και η ποιότητα του Βινίσιους Ζούνιορ, λίγο μετά την αποβολή του Σάβιτς στο 99′ με δεύτερη κίτρινη. Ο Γάλλος επιθετικός πήρε το «ριμπάουντ» στο 104′ από την προσπάθεια του Βινίσιους που κατέληξε στο δοκάρι και με ωραίο τελείωμα έκανε το 2-1 για τη «βασίλισσα», ενώ ο Βραζιλιάνος έβαλε την τελική… πινελιά στο ματς στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων της παράτασης.

Νωρίτερα, η Αθλέτικ Μπιλμπάο ξεπέρασε με σχετική άνεση τη Βαλένθια στο «Μεστάγια» νικώντας τη με 3-1 (43′ αυτ. Δε Μάρκος – 35′ Μουνιάιν, 45′ Νίκο Γουίλιαμς, 74′ πέν. Βέσγα). Η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε ονειρεύεται τη διεκδίκηση του τίτλου.

Τα αποτελέσματα των προημιτελικών του Copa del Rey:

  • Μπαρτσελόνα-Ρεάλ Σοσιεδάδ 1-0
  • Οσασούνα-Σεβίλλη 2-1 παρ. (1-1 κ.δ.)
  • Βαλένθια-Αθλέτικ Μπιλμπάο 1-3
  • Ρεάλ Μαδρίτης-Ατλέτικο Μαδρίτης 3-1 παρ. (1-1 κ.δ.)