Η Ρεάλ Μαδρίτης με επική ανατροπή πανηγύρισε νίκη με σκορ 3-2 στην έδρα της Βιγιαρεάλ και πήρε την πρόκριση για τους «8» του Copa del Rey. Στην προημιτελική φάση πέρασε και η Μπαρτσελόνα που νίκησε άνετα με 5-0 την Θέουτα.

Πριν από μερικές ημέρες (7/1) η Βιγιαρεάλ νίκησε με 2-1 την Ρεάλ Μαδρίτης στο «Εστάδιο δε λα Θεράμικα» για τη La Liga και το βράδυ της Πέμπτης (19/1) την είχε στο… έλεός της για 57 λεπτά καθώς στην αναμέτρησή τους για τους «16» του Κυπέλλου Ισπανίας είχε «καθαρό» προβάδισμα με 2-0. Έμοιαζε να πλησιάζει ακόμη μια καταστροφή για την ομάδα του Κάρλο Αντσελότι μετά την ήττα από την Μπαρτσελόνα στον τελικό του Σούπερ Καπ Ισπανίας (3-1, 15/1).

Το «Κίτρινο Υποβρύχιο» προηγήθηκε με τον Καπουέ στο 4ο λεπτό κι έπειτα ο Τσουκβουέζε αύξησε τη διαφορά 42′. Η «βασίλισσα» ήταν στην… κόλαση, αλλά έκανε μια επική ανατροπή από αυτές που συνήθιζε την περασμένη σεζόν. Με τον διαιτητή Χεσούς Χιλ Μανθάνο να επιτρέπει το σκληρό παιχνίδι των «μπλάνκος», αυτοί κατάφεραν να ισορροπήσουν το ματς και σιγά σιγά βρήκαν και τα γκολ. Πρώτα με τον Βινίσιους Ζούνιορ στο 57′ και στη συνέχεια με τους Έντερ Μιλιτάο (69′) και Ντάνι Θεμπάγιος (86′).

Άνετα η Μπαρτσελόνα

Νωρίτερα, η Μπαρτσελόνα έκανε… περίπατο στο «Εστάδιο Μουνιθιπάλ Αλφόνσο Μουρούμπε», όπου νίκησε με 5-0 την Θέουτα και εξασφάλισε την παρουσία της στους «8» του θεσμού.

Ανώτερη από την αρχή ως το τέλος, η ομάδα του Τσάβι Ερνάντεθ, που έκανε ευρύ ροτέισον, προηγήθηκε με τον Ραφίνια στο 41ο λεπτό. Έπειτα, ανέλαβε δράση ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι. Ο Πολωνός στράικερ έγραψε το 2-0 στο 50′, αλλά έκλεισε και το σκορ στο 90ό λεπτό. Μεσολάβησαν ακόμη δύο γκολ από τους Άνσου Φάτι (70′) και Φρανκ Κεσί (77′).

Η Μπαρτσελόνα, έτσι, έφτασε στις πέντε συνεχόμενες νίκες σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ παράλληλα έχει στραμμένο το ενδιαφέρον της και στη μεταγραφική αγορά όπου αναζητεί αντικαταστάτη για τον Ολλανδό επιθετικό Μέμφις Ντεπάι που πωλήθηκε για 3+1 εκατ. ευρώ στην Ατλέτικο Μαδρίτης.

Τα αποτελέσματα της φάσης των «16» του Copa del Rey:

  • Ρεάλ Σοσιεδάδ-Μαγιόρκα 1-0
  • Αλαβές-Σεβίλλη 0-1
  • Σπόρτινγκ Χιχόν-Βαλένθια 0-4
  • Αθλέτικ Μπιλμπάο-Εσπανιόλ 1-0
  • Λεβάντε-Ατλέτικο Μαδρίτης 0-2
  • Μπέτις-Οσασούνα 2-4 πέν. (1-1 κ.δ., 2-2 παρ.)
  • Θέουτα-Μπαρτσελόνα 0-5
  • Βιγιαρεάλ-Ρεάλ Μαδρίτης 2-3