Ο αρχηγός της εθνικής Αργεντινής και σούπερ σταρ της Παρί Σεν Ζερμέν, Λιονέλ Μέσι, ανακοίνωσε ότι το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022, στο Κατάρ (20/11-18/12), θα είναι «σίγουρα» το τελευταίο του Μουντιάλ.

Ο 35χρονος επιθετικός προέβη στη δήλωση σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο «ESPN Argentina», η οποία μεταδόθηκε την Πέμπτη (6/10).

«Είναι το τελευταίο μου Παγκόσμιο Κύπελλο. Σίγουρα. Αισθάνομαι καλά σωματικά, μπόρεσα να κάνω μια πολύ καλή προετοιμασία φέτος, κάτι που δεν μπορούσα να κάνω πέρυσι. Ήταν απαραίτητο να φτάσω εδώ που είμαι, με καλή ψυχική κατάσταση και πολλές ελπίδες», δήλωσε ο Αργεντινός άσος, που μετρά 164 συμμετοχές με την «αλμπισελέστε».

Στην ίδια συνέντευξη παραδέχθηκε ότι η Αργεντινή είναι μεταξύ των υποψηφίων για να κατακτήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο – το μοναδικό τρόπαιο που λείπει από την πλούσια συλλογή του και πιθανώς το μόνο που χρειάζεται για να θεωρηθεί αδιαμφισβήτητα ο καλύτερος όλων των εποχών. «Ούτως ή άλλως είμαστε υποψήφιοι σε κάθε διοργάνωση. Για την ποιότητα που έχουμε ως ομάδα, αλλά και γι’ αυτό που σημαίνει η Αργεντινή στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο», υποστήριξε χαρακτηριστικά.

Επιπλέον, τόνισε ότι αδημονεί για την έναρξη του μεγάλου ποδοσφαιρικού ραντεβού. «Περιμένω πως και πως να περάσουν οι μέρες. Είναι ένα παράξενο συναίσθημα», δήλωσε.

Το Μουντιάλ, σύμφωνα με τις πληροφορίες διεθνών ΜΜΕ, είναι ένα ορόσημο για τον Λιονέλ Μέσι. Μετά από αυτό θα αποφασίσει το επόμενο βήμα της καριέρας του σε επίπεδο συλλόγων. Η Μπαρτσελόνα επιθυμεί την επιστροφή του στο «Καμπ Νόου» με δημοσιογράφο από την Αργεντινή που έχει σχέσεις με την οικογένεια του Μέσι να υποστηρίζει ότι θα παίξει και πάλι στους «μπλαουγκράνα» από την 1η Ιουλίου του 2023. Στο μεταξύ, η Παρί Σεν Ζερμέν του προσφέρει ανανέωσει το συμβολαίου του για ένα συν ένα χρόνια διατηρώντας την αμοιβή του στα 30 εκατομμύρια ευρώ ετησίως χωρίς τα μπόνους.