Τα παιχνίδια με τη Σλάβια Πράγας για τον 3ο προκριματικό γύρο του Europa Conference League πλησιάζουν και ο Παναθηναϊκός συνέχισε την προετοιμασία του υποδεχόμενος σε φιλικό αγώνα τη Φόλενταμ, την οποία νίκησε με 2-1 μπροστά σε 2-3.000 οπαδούς στη Λεωφόρο.

Το παιχνίδι θα μπορούσε να αρχίσει με γκολ για τους πράσινους, οι οποίοι στο 8′ είχαν πολύ μεγάλη ευκαιρία, αρχικά με το πλασέ του Βαγιαννίδη που έκανε τρομερή ενέργεια αλλά είδε τον Στάνκοβιτς να αποκρούει και αμέσως μετά, στο… ριμπάουντ, από τον Καμπετσή, ο οποίος δεν κατάφερε να σκοράρει προ κενής εστίας.

Όπως και να έχει, ήταν ένα καλό ξεκίνημα για τους κυπελλούχους Ελλάδας και καλή ήταν η παρουσία τους και στη συνέχεια του πρώτου ημιχρόνου, αφού είχαν τον πλήρη έλεγχο και δεν ένιωθαν τον παραμικρό κίνδυνο. Παρ’ όλα αυτά, στη Λεωφόρο επικράτησε ανησυχία στο 33′ όταν ο Ιωαννίδης αποχώρησε λόγω τραυματισμού, αφήνοντας τη θέση του στον Καρλίτος.

Αμέσως μετά, όμως, ήρθαν και τα χαμόγελα, αφού ο Παναθηναϊκός πήρε πέναλτι για μαρκάρισμα του Μούρκιν στον Βαγιαννίδη και ο Κουρμπέλης εκτέλεσε στο 35′ και έκανε το 1-0.

Το οποίο 1-0 θα μπορούσε να γίνει 2-0 πριν το τέλος του ημιχρόνου, αλλά ο Καρλίτος δεν κατάφερε να βρει δίχτυα με πλασέ μετά το γύρισμα του Βαγιαννίδη στο 41′, ενώ στο 45′ ο Καμπετσής είδε τη μπάλα να πάει στο δοκάρι μετά την κεφαλιά που έκανε.

Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, με λίγα λόγια, ήταν καλή και παρέμεινε και στο δεύτερο μέρος, έχοντας από νωρίς δύο ευκαιρίες με τον Καμπετσή, για να έρθει τελικά από το πουθενά το… 1-1, στο 58′, με πολύ ωραία προσπάθεια και σουτ του Ελ Καντιρί. Ισοφάριση που δεν επηρέασε πάντως τον Παναθηναϊκό, όπως δεν τον επηρέασαν και οι αλλαγές του προπονητή, αφού στο 76′ ο Καρλίτος με σουτ εκτός περιοχής έγραψε το 2-1, το οποίο ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Λοντίγκιν (61’ Μπρινιόλι), Κώτσιρας (61’ Σαρδέλης), Σένκεφελντ (46’ Σάρλια), Μάγκνουσον (46’ Πούγγουρας), Γκάνεα (79’ Σάντσες), Κουρμπέλης (61’ Ρούμπεν), Αλεξανδρόπουλος (61’ Φρόκου), Τσέριν (79’ Ηλιάδης), Βαγιαννίδης (79’ Σιδεράς), Καμπετσής (79’ Κρυπαράκος), Ιωαννίδης (32’ λ.τρ Ιωαννίδης).

Φόλενταμ (Βιμ Γιόνκ): Στάνκοβιτς, Πλατ, Μιράνι, Φαν Ντούιλ, Ελμπέρσε, Μπεναμάρ (71’ Ζεφούικ), Βαλίντ Ουλντ-Τσικχ (19’ Ναζίχ), Αντονούτσι (71’ Γκουστάβο), Μπιλάλ Ουλντ-Τσικχ (46’ Ελ Καντιρί), Οριστάνιο (46’ Μιγκέμ), Μιούρεν (71’ Κοέν).