Η ήττα από τη Λέφσκι Σόφιας στον πρώτο αγώνα για τον 2ο προκριματικό γύρο του Europa Conference League, ήττα που ήρθε ως συνέπεια μιας πολύ κακής εμφάνισης, βάρυνε το κλίμα στον ΠΑΟΚ, με τον Ραζβάν Λουτσέσκου να τονίζει ότι υπάρχει πρόβλημα με τον Γιάσμιν Κούρτιτς και τους Ιταλούς να γράφουν τώρα ότι η λύση αυτού του προβλήματος θα είναι η αποχώρησή του.

Οι ομιλίες τόσο του προπονητή όσο και του Ζοσέ Μπότο προς την ομάδα, στην προπόνηση του Σαββάτου (23/7), δείχνει τη διάθεση για ηρεμία που υπάρχει. Δείχνει την προσπάθεια προπονητικού τιμ και διοίκησης να αποφορτίσουν ψυχολογικά τους παίκτες, αφού ξέρουν ότι μόνο έτσι θα υπάρχουν αυξημένες ελπίδες για ανατροπή του σκορ στη ρεβάνς της Τούμπας. Ένα παιχνίδι που θα κρίνει πολλά, όσο νωρίς κι αν είναι, για τη συνέχεια των Θεσσαλονικέων, αφού ενδεχόμενΟς αποκλεισμός θα προκαλέσει τριγμούς σε όλα τα επίπεδα. Και μάλιστα σοβαρούς.

Τριγμοί, πάντως, υπάρχουν ήδη στη σχέση του ΠΑΟΚ με τον Κούρτιτς και αυτό είναι κάτι που το είπε ευθέως ο προπονητής μετά τη λήξη του αγώνα στη Σόφια. Μια δήλωση που… επισημοποίησε τις φήμες περί περίεργου κλίματος γύρω από τον Σλοβένο χαφ, ο οποίος, ας μην ξεχνάμε, ήταν ο καλύτερος παίκτης της ομάδας του την περσινή σεζόν και γενικά ένας από τους καλύτερους του πρωταθλήματος. Η ποιότητα του, άλλωστε, δεν αμφισβητείται, ειδικά έπειτα από εμπειρία χρόνων στην Ιταλία, παρά τα 33 του χρόνια.

Μεταγραφή προαναγγέλουν οι Ιταλοί

Και κάπως έτσι, φτάνουμε στο σημείο που θέλουμε: Στην Ιταλία. Τη χώρα στην οποία αγωνίστηκε για μια δεκαετία ο Κούρτιτς με τις φανέλες των Παλέρμο, Βαρέζει, Σασουόλο, Τορίνο, Φιορεντίνα, Αταλάντα, Σπαλ, Πάρμα. Και κατάφερε να αφήσει σε όλες φίλους και καλές αναμνήσεις. Οι γείτονες, λοιπόν, παρακολουθούν την πορεία του στην Ελλάδα, μαθαίνουν νέα του και τώρα… προαναγγέλουν και αποχώρησή του από τον ΠΑΟΚ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εφημερίδα La Nazione της Φλωρεντίας, για τον 33χρονο Σλοβένο χαφ υπάρχει ενδιαφέρον από τέσσερις ιταλικές ομάδες: Πίζα, Σπέτσια, Κρεμονέζε, συν τη Σαμπντόρια η οποία όμως πρώτα θα πρέπει να κάνει κάποιες εκκαθαρίσεις στο ρόστερ της. Οι Ιταλοί, μάλιστα, δεν μένουν εκεί, δεν αναφέρουν απλά το ενδιαφέρον των ομάδων δηλαδή, αλλά το προχωράνε το θέμα και κάνουν λόγο για έντονη δυσαρέσκεια των ανθρώπων του ΠΑΟΚ για τη συμπεριφορά του Κούρτιτς.

Έτσι, υποστηρίζουν ότι το πρόβλημα θα λυθεί με την πώλησή του σε κάποια από τις ομάδες που ενδιαφέρονται για την απόκτησή του. Από τη Θεσσαλονίκη, πάντως, δεν υπάρχει κανένα σχόλιο για το θέμα μετά τις δηλώσεις του Λουτσέσκου και απλά περιμένουν από τον Κούρτιτς να είναι όπως πρέπει στη ρεβάνς της Τούμπας, βοηθώντας τα μέγιστα τον ΠΑΟΚ να κάνει την ανατροπή και να πάρει την πρόκριση.