Μετά τη μάχη που έδωσαν στα πλέι οφ της Super League 1 για την έξοδο στην Ευρώπη, ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο για νέα μονομαχία ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ, με «έπαθλο» αυτή τη φορά την απόκτηση ενός έμπειρου επιθετικού που μπορεί να δώσει λύσεις στις δύο ομάδες.

Το πώς θα εξελιχθεί το καλοκαίρι, θα φανεί προσεχώς. Προς το παρόν, πάντως, το κλίμα στους πράσινους είναι καλύτερο απ’ ό,τι στους κιτρινόμαυρους. Το γιατί, μπορεί εύκολα να το καταλάβει κανείς: Η μία ομάδα κατέκτησε ένα τρόπαιο και επιστρέφει στην Ευρώπη, η άλλη δεν κατέκτησε τίποτα και έμεινε εκτός Ευρώπης. Στη μία ομάδα αυτό που θέλουν είναι να χτίσουν πάνω στην ομάδα που ήδη υπάρχει, στην άλλη θέλουν να χτίσουν από την αρχή. Με λίγα λόγια, τα δεδομένα είναι διαφορετικά στα δύο «στρατόπεδα», τα οποία όμως έχουν έναν κοινό στόχο. Μεταγραφικό.

Τόσο ο Παναθηναϊκός όσο και η ΑΕΚ, λοιπόν, θέλουν να αποκτήσουν έναν επιθετικό. Και αν πιστέψουμε τα όσα λένε στην Παραγουάη, σκέφτονται τον ίδιο παίκτη, τον Φεντερίκο Σανταντέρ, ο οποίος μένει ελεύθερος από τη Μπολόνια. Σύμφωνα, λοιπόν, με όσα αναφέρει ο Τύπος της Παραγουάης, ο 31χρονος διεθνής φορ έχει προταθεί τόσο στους πράσινους όσο και στους κιτρινόμαυρους και περιμένει να δει αν θα υπάρξουν εξελίξεις με τη μία ή την άλλη ομάδα.

Σε Παναθηναϊκό και ΑΕΚ προτάθηκε ο Φεντερίκο Σανταντέρ

Η πορεία στην Ευρώπη και οι τραυματισμοί

Ο Σανταντέρ άρχισε την καριέρα του από τα τμήματα υποδομής της Γκουαρανί και ήταν τόσο καλός ώστε να προσελκύσει το ενδιαφέρον της Μίλαν, η οποία ήθελε να τον δοκιμάσει σε κάποιες προπονήσεις. Το θέμα τελικά δεν προχώρησε και ο Παραγουανός σέντερ φορ έπρεπε να περιμένει ως το 2015 για να έρθει στην Ευρώπη, υπογράφοντας στην Κοπεγχάγη. Εκεί παρέμεινε για μια τριετία και τα πήγε καλά, με αποτέλεσμα το καλοκαίρι του 2018 να πάρει μεταγραφή στην Ιταλία και συγκεκριμένα στη Μπολόνια.

Με τη φανέλα των «ροσομπλού» ο Σανταντέρ τα πήγε πολύ καλά την πρώτη διετία, βοηθώντας τα μέγιστα ώστε η ομάδα του να εξασφαλίσει την παραμονή στη Serie A, αλλά από το 2020 τα πράγματα άρχισαν να δυσκολεύουν. Αιτία; Οι τραυματισμοί του. Τραυματισμοί που είχαν ως συνέπεια να χάσει τη θέση του στην 11άδα, γεγονός φυσικά που δεν του άρεσε. Όπως και να έχει, η απόφαση τελικά ήταν να μην ανανεώσει το συμβόλαιό του, το οποίο λήγει στις 30 Ιουνίου.

Ο παίκτης, επομένως, είναι ελεύθερος να μιλήσει και να υπογράψει σε όποια ομάδα θέλει. Θα είναι ελληνική αυτή; Θα φανεί από τις εξελίξεις το προσεχές διάστημα…