Ο Φουστέρ αποδείχτηκε ικανός από την άσπρη βούλα και έτσι ο τραγικός Ολυμπιακός, που δεν μπορούσε να σκοράρει με άλλο τρόπο έφυγε νικητής (1-0) από την Καβάλα και βρέθηκε πάλι στην πρώτη θέση μαζί με τον Παναθηναϊκό!

Απόδραση από την Καβάλα με τα χίλια ζόρια για τον κακό Ολυμπιακό, ο οποίος επικράτησε 1-0, αλλά δεν έπεισε καθόλου με την απόδοσή του. Ο Φετφατζίδης κέρδισε ένα πέναλτι, ο Φουστέρ έσπασε την «κατάρα» από την άσπρη βούλα και οι «ερυθρόλευκοι» επέστρεψαν στην κορυφή δίπλα στον Παναθηναϊκό. Θετικά; Δύσκολο να βρει κάποιος κάτι θετικό στην εικόνα του Ολυμπιακού, ο οποίος κόντρα σε μια ελλιπέστατη Καβάλα δεν μπόρεσε ούτε να επιβάλλει το ρυθμό του, αλλά ούτε και να δημιουργήσει όπως σε άλλα ματς.

Μια ντρίμπλα του Φετφατζίδη στον Πετκάκη ήταν αρκετή να κρίνει το ματς, ο Φουστέρ σκόραρε και ο Ολυμπιακός πανηγύρισε την τέταρτη εκτός έδρας νίκη του. Όσο για τις… φάσεις, όχι σε αυτό το ματς, ο Μιραλάς προσπάθησε, αλλά κάτι ο Γκαλίνοβιτς και κάτι ο Τόμασιτς του έκλεισαν τον δρόμο προς τα δίχτυα. Οι Πειραιώτες έκλεισαν το ματς με… έξι τελικές προσπάθειες, και αυτό δείχνει την απουσία φαντασίας στο δημιουργικό κομμάτι, με τον Ιμπαγάσα να μην βρίσκεται σε καλή κατάσταση.

Όσο για την Καβάλα, χωρίς Ονουάτσι, Καρντόσο και Αμπντούν έδειξε “γυμνή”, και μπορεί οι νεαροί παίκτες της να έδειξαν πως το μέλλον τους ανήκει, ωστόσο δεν υπήρχε η πίεση, όπως στα άλλα μεγάλα εντός έδρας ματς. Μπορεί να είχε δέκα τελικές προσπάθειες, όμως δεν ήταν αρκετό για να ανησυχήσουν τον Πάρντο. Στην τελευταία φάση του αγώνα θα μπορούσαν να αλλάξουν την εικόνα, όμως ο Ουρτάδο με προβολή μπήκε εμπόδιο στα όποια όνειρα!

Με Φετφατζίδη βασικό

Ο Γιάννης Φετφατζίδης βρήκε θέση στο βασικό σχήμα του Ολυμπιακού, ενώ ο Βαλβέρδε προφύλαξε τον Μέλμπεργκ. Ειδικότερα, κάτω από τα δοκάρια άρχισε ο Πάρντο, στα δεξιά ο Τοροσίδης, αριστερά ο Χολέμπας, ενώ στο κέντρο της άμυνας οι Παπαδόπουλος, Μοντέστο. Με τον Ντουντού στα ανασταλτικά, τον Ιμπαγάσα δίπλα του σε δημιουργικό ρόλο και τον Φουστέρ μπροστά τους στον άξονα. Ο Φετφατζίδης ξεκίνησε στα δεξιά, όμως κατά τη διάρκεια του ματς πήγε στα αριστερά, με τον Ρόμενταλ να βρίσκεται στο δεξί άκρο. Ο Μιραλάς ήταν στην κορυφή της επίθεσης.

Πολλές απουσίες

Η απουσία της βασικής τετράδας, Ονουάτσι, Καρντόσο, Αμπντούν, Νταρσβίλ ανάγκασε τον Κάσπερτσακ να προβεί σε αρκετές αλλαγές. Με πολυπρόσωπο κέντρο, αλλά και πολλά νέα πρόσωπα, με τον Δρόσο να πραγματοποιεί ντεμπούτο στη Σούπερ Λίγκα. Κάτω από τα δοκάρια ο Γκαλίνοβιτς, στην άμυνα οι Πετκάκης, Ντουγκλάο, Τόμασιτς, Χργκόβιτς. Την μεσαία γραμμή της Καβάλας συγκροτούσαν οι Ντιέ, Ντικρόκ, Ογκμπέτσε, Ναζλίδης, Δρόσος και μοναδικός προωθημένος ο Βουτσίτσεβιτς.

Man of the match: Σε ένα ματς χωρίς ρυθμό, φάσεις και με πολλά λάθη ο Νταβίντ Φουστέρ παίρνει τον τίτλο του πολυτιμότερου παίκτη, αφού ήταν ο μοναδικός σκόρερ. Μπορεί ο Ισπανός να σκόραρε από την άσπρη βούλα, ωστόσο ήταν… άθλος, αφού είχαν προηγηθεί τρία χαμένα πέναλτι. Έτσι, ο Φουστέρ είχε να αντιμετωπίσει και την… ψυχολογική πίεση, ωστόσο κατάφερε να στείλει τον Γκαλίνοβιτς στην άλλη γωνία.

Αδύναμος κρίκος: Μπορεί ο Ολυμπιακός να μην αισθάνθηκε αρκετά την Καβάλα, ωστόσο οι περισσότερες φάσεις των γηπεδούχων βγήκαν από τα αριστερά και υπεύθυνος είναι ο Χολέμπας. Αδύναμος κρίκος πάντως ήταν και ο Ντένις Ρόμενταλ, ο οποίος για δεύτερο διαδοχικό ματς δεν βοήθησε την ομάδα του.

Στο ύψος του: Αν και οι φάσεις των γηπεδούχων δεν ήταν αρκετές, ο Ούρκο Πάρντο κατάφερε να βγάλει δυο ευκαιρίες της Καβάλας και να κρατήσει τον Ολυμπιακό όρθιο. Ήταν σταθερός και ψύχραιμος όποτε χρειάστηκε. Αν και μικρόσωμος, ο Φετφατζίδης παίρνει και αυτός εύσημα, γιατί ήταν ο παίκτης που κέρδισε τη φάση από την οποία κρίθηκε το ματς.

Η γκάφα: Πολλά λάθη από τους παίκτες των δυο ομάδων, ωστόσο η… γκάφα έγινε από τον αμυντικό της Καβάλας, τον Πετκάκη, ο οποίος και έφαγε την ντρίμπλα από τον Φετφατζίδη με συνέπεια να τον… κατεδαφίσει.
Το στραγάλι: Του πήγε το ματς του Καλόπουλου, ο οποίος δεν είχε ιδιαίτερα προβλήματα. Ο Ολυμπιακός πήρε κάποια φάουλ περισσότερα, ωστόσο η κρισιμότερη φάση της αναμέτρησης ήταν πεντακάθαρη και δεν χρίζει… ανάλυσης.

Το ταμείο του Gazzetta: Ακόμα ένα ματς που ο Ολυμπιακός προβλημάτισε με την απόδοσή του, ωστόσο το ταλέντο του Φετφατζίδη, αλλά και το… σπάσιμο της «κατάρας» από την άσπρη βούλα από τον Φουστέρ έφεραν τη νίκη. Σε μια δύσκολη έδρα, με την Καβάλα «λαβωμένη» από τις σημαντικές απουσίες, οι Πειραιώτες έφυγαν χωρίς απώλειες και βρέθηκαν ξανά στην κορυφή, δίπλα στον Παναθηναϊκό.

Ο Ολυμπιακός κρατά τους τρεις βαθμούς, αλλά και την επιστροφή του Τοροσίδη, γιατί η εμφάνιση έδειξε πολλά κενά στο δημιουργικό, αλλά και το ανασταλτικό κομμάτι. Με τέσσερις φάσεις σε όλο το ματς ο Ολυμπιακός έφυγε νικητής, αλλά χωρίς να πείσει…

Πηγή: gazzetta.gr