Η νίκη της Λίβερπουλ επί της Βιγιαρεάλ με 3-2 στο «Εστάδιο δε Λα Θεράμικα» και η πρόκριση των «κόκκινων» στον τελικό του Champions League της 28ης Μαΐου στο «Σταντ ντε Φρανς» του Παρισιού επηρεάζει την πρωταθλήτρια της Super League και τη δική της πορεία στα προκριματικά της επόμενης σεζόν.

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται μια ανάσα από την κατάκτηση του 47ου πρωταθλήματος Ελλάδας – μπορεί να το καταφέρει και απόψε (19:00) κόντρα στον ΠΑΟΚ στην Τούμπα στην εξ αναβολής αναμέτρησή τους για τα πλέι οφ – και αν τελικά καταφέρει να πάρει το τρόπαιο, τότε δεν θα αρχίσει από τον πρώτο προκριματικό γύρο, όπως ορίζει η θέση της Ελλάδας σύμφωνα με την κατάταξη της UEFA, αλλά από το δεύτερο.

Αυτό συμβαίνει για δύο λόγους. Αφενός ο αποκλεισμός των ρωσικών συλλόγων από τις διοργανώσεις της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας εξαιτίας της εισβολής στην Ουκρανία. Αφετέρου, γιατί η Λίβερπουλ, αλλά και η έτερη φιναλίστ, δηλαδή μια εκ των Ρεάλ Μαδρίτης, Μάντσεστερ Σίτι (που αναμετριούνται απόψε στον έτερο ημιτελικό του Champions League) έχουν εξασφαλίσει τη θέση τους στο τουρνουά των… αστεριών μέσω της Premier League και της La Liga.

Έτσι, η ομάδα που θα κατακτήσει τη Super League θα μάθει την αντίπαλό της στις 15 Ιουνίου και θα μπει στον αγωνιστικό χώρο για τα διπλά ματς στις 19-20 και 26-27 Ιουλίου. Αυτό αν μη τι άλλο θα δώσει στους «ερυθρόλευκους» τη δυνατότητα να προετοιμαστούν δίχως να νιώθουν την πίεση του χρόνου για να είναι έτοιμοι στα προκριματικά.

Λίγες μόλις ημέρες μετά τον τελικό του φετινού Champions League στο Παρίσι (28/5), είναι προγραμματισμένη η πρώτη κλήρωση για τη νέα σεζόν, στις 7 Ιουνίου, μετά πρώτα παιχνίδια να γίνονται 14 ημέρες αργότερα (21/6).

Όπως είναι γνωστό λόγω του Μουντιάλ 2022 στο Κατάρ, που θα διεξαχθεί χειμώνα (21/11 έως 18/12), η φάση των ομίλων-όπως άλλωστε και στις άλλες διοργανώσεις-, θα ολοκληρωθεί νωρίτερα, προκειμένου οι διεθνείς να ενσωματωθούν με τις εθνικές ομάδες τους.