Η Ρεάλ Μαδρίτης μπορεί να κατακτήσει το 35ο πρωτάθλημα Ισπανίας στην ιστορία της την Κυιρακή (24/4). Η νίκη της με 31 επί της Οσασούνα στο «Ελ Σαδάρ» στο πλαίσιο της 33ης αγωνιστικής της La Liga την έχει φέρει στους τέσσερις βαθμούς από τη δόξα, εκτός κι αν στραβοπατήσει η Μπαρτσελόνα απόψε κόντρα στη Ρεάλ Σοσιεδάδ (21/4, 22:30) και την επόμενη αγωνιστική κόντρα στη Ράγιο Βαγεκάνο.

Η «βασίλισσα» δεν έπαιξε καλά, αλλά εσχάτως δεν της χρειάζονται σπουδαίες εμφανίσεις για να πάρει αυτό που θέλει από ένα ποδοσφαιρικό παιχνίδι. Εκμεταλλεύτηκε το μομέντουμ και τις συγκυρίες τη στιγμή που η Οσασούνα έχει πάρα πολλά παράπονα από τη διαιτησία εξαιτίας των δύο πέναλτι που δόθηκαν στους «μπλάνκος», ασχέτως αν τα έχασε και τα δύο ο Καρίμ Μπενζεμά (52′, 59′).

Ο Ντάβιντ Άλαμπα έκανε το 1-0 για το συγκρότημα του Κάρλο Αντσελότι στο 12′, αλλά η Ρεάλ Μαδρίτης δεν παρέμεινε για πολλή ώρα μπροστά στο σκορ. Στην επόμενη φάση ο Άντε Μπούντιμιρ ισοφάρισε (13′). Οι γηπεδούχοι πήραν τα πάνω τους κι αναζήτησαν και δεύτερο τέρμα μα τους έλειψε η αποτελεσματικότητα στην τελική πάσα και προσπάθεια.

Πριν ολοκληρωθεί το α’ μέρος ο Μάρκο Ασένσιο έγραψε το 2-1. Η Οσασούνα επιχείρησε να ξαναμπεί στο ματς και ένιωσε πως θα μπορούσε να πάρει την ισοπαλία βλέποντας τον κίπερ Σέρχιο Ερέρα να σταματάει δύο φορές τον Μπενζεμά από την «άσπρη βούλα». Ο Λούκας Βάθκεθ στις καθυστερήσεις, ωστόσο, έβαλε τέλος στα όνειρα της Οσασούνα γράφοντας το τελικό σκορ (90’+6′). Έτσι, ο δήμος της Μαδρίτης πλέον ετοιμάζει την πλατεία Θιμπέλες (Κυβέλη) για τα πανηγύρια.

Στραβοπάτησε η Ατλέτικο

Η Γρανάδα «φρέναρε» την Ατλέτικο Μαδρίτης στο «Μετροπολιτάνο», αποσπώντας «λευκή» ισοπαλία (0-0) και βάζοντας πλέον τους «ροχιμπλάνκος» σε περιπέτειες στην προσπάθειά τους να εξασφαλίσουν τη συμμετοχή τους στους ομίλους του επόμενου Champions League, καθώς τους ακολουθούν σε απόσταση… αναπνοής οι Μπαρτσελόνα και Σεβίλλη.

Ο Μπόρχα Μαγιοράλ «χτύπησε» δύο φορές στο «Μπαλαΐδος» (μία σε κάθε ημίχρονο) και χάρισε μία πολύ μεγάλη νίκη στη Χετάφε επί της Θέλτα με 2-0 στο πλαίσιο της 33ης αγωνιστικής της La Liga. Οι μαδριλένοι επέστρεψαν στις νίκες μετά από δύο σερί ήττες κι έκαναν… άλμα παραμονής, καθώς απομακρύνθηκαν αρκετά απ’ την επικίνδυνη ζώνη.