Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς έμεινε ευχαριστημένος από την απόδοση των παικτών του στη νίκη επί της Μπάμπεργκ και προσδιόρισε το προσεχές διάστημα ως κρίσιμο για την πορεία του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα.

Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς δήλωσε μετά το τέλος του αγώνα πως «δίκαια νικήσαμε την Μπάμπεργκ. Είμασταν καλύτερη ομάδα και σε κάποια διαστήματα παίξαμε καλό μπάσκετ.Ηταν πολύ σημαντικό ματς για εμάς. Κάναμε αρκετά σοβαρή προετοιμασία. Μπορεί να μην έχει μεγάλο όνομα η ομάδα, αλλά παίζει καλό μπάσκετ και έχει καλό προπονητή. Ο πρώτος μας στόχος στην άμυνα ήταν να σταματήσουμε τα τρίποντα. Τους σταματήσαμε στο 25%.

Ήμασταν καλοί πάνω στον Χάινς, ένας παίκτης νέος και όχι αρκετά καλά διαβασμένος. Μπορούσαμε να τα πάμε καλύτερα με τον Πλάις. Δεν μπήκαμε καλά στο παιχνίδι. Είχαμε ενέργεια για να ισοφαρίσουμε. Στο δεύτερο δεκάλεπτο ανοίξαμε το παιχνίδι.

Ο Δεκέμβριος είναι σημαντικός μήνας για εμάς. Τα επόμενα δυο ματς στην Ευρωλίγκα είναι εκτός έδρας, με Μάλαγα και Σαρλερουά μέσα σε τέσσερις μέρες. Σε αυτή την περίοδο πρέπει να είμαστε έτοιμοι και να δείξουμε ένα καλό πρόσωπο».

Φλέμινγκ: «Κυριάρχησε πλήρως»

Ο Κρις Φλέμινγκ τόνισε μετά την ήττα της Μπάμπεργκ από τον Ολυμπιακό ότι «θα ήθελα να συγχαρώ τον Ίβκοβιτς για την ομάδα του. Ήταν φανερό ότι από το δεύτερο δεκάλεπτο κατάφερε να ελέγξει το παιχνίδι. Στο ξεκίνημα του δευτέρου δεκαλέπτου και μέχρι τέλους χάσαμε αρκετά εύκολα καλάθια. Δεν μπορείς να το κάνεις αυτό και να κερδίσεις τον Ολυμπιακό. Χάσαμε την προσήλωση μας και αυτό μας κόστισε. Κυριάρχησαν πλήρως οι αναπληρωματικοί ψηλοί του Ολυμπιακού με τον Γιάννη Μπουρούση να ξεχωρίζει. Ο Ολυμπιακός πήρε 14 πόντους από επιθετικά ριμπάουντ και εμείς δεν είχαμε κάποια απάντηση σε αυτό».

Πηγή: gazzetta.gr