Παρά τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν από την Πέμπτη (10/3) προς τον ιδιοκτήτη της Τσέλσι, Ρομάν Αμπράμοβιτς, η βρετανική κυβέρνηση έδωσε το βράδυ της Παρασκευής (11/3) το «πράσινο φως» στην αμερικανική τράπεζα «Raine» για να προχωρήσει η πώληση της ομάδας Premier League.

Πλέον οι συζητήσεις θα ξεκινήσουν από το σημείο που είχαν σταματήσει, όταν επιβλήθηκαν οι κυρώσεις προς τον Ρώσο μεγιστάνα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Athletic, το οποίο επισημαίνει πως μέσα στις επόμενες 4 έως 6 εβδομάδες θα υπάρξει οριστική συμφωνία πώλησης, με έναν απ’ τους επιχειρηματίες που έχουν δείξει ήδη ενδιαφέρον για την αγορά των «μπλε». Φαβορί φέρεται να είναι ο δισεκατομμυριούχος Τοντ Μπέλι, ο οποίος έχει μετοχές στην ομάδα του NBA, Λος Άντζελες Λέικερς, αλλά και στην ομάδα του MLB (μπέιζμπολ), Λος Άντζελες Ντότζερς. Περίπου δέκα επιχειρηματίες από όλο τον κόσμο φέρεται να είναι διατεθειμένοι να κάνουν προτάσεις.

Η πώληση της Τσέλσι θα προχωρήσει, αν ο Αμπράμοβιτς αποδείξει ότι δεν θα βγάλει κέρδος από τη μεταβίβασή της, κάτι για το οποίο είχε δεσμευτεί κι ο ίδιος προ ημερών, λέγοντας πως δεν θα ζητήσει πίσω τα δάνεια που έχει δώσει στην ομάδα.

Αυτή η εξέλιξη έρχεται λίγες ώρες αφότου έγινε γνωστό πως η τράπεζα Barclays αποφάσισε να «παγώσει» ορισμένους τραπεζικούς λογαριασμούς του αγγλικού συλλόγου. Σύμφωνα με τους «The Times» πλέον δεν είναι προσβάσιμες οι πιστωτικές κάρτες της Τσέλσι, ενώ επικαλέστηκε πηγή από την ομάδα, η οποία σημείωσε ότι «η άδεια επιτρέπει στον σύλλογο να συνεχίσει τις καθημερινές δραστηριότητες, αλλά οι τράπεζες δεν έχουν την όρεξη για ρίσκο. Έχουν παγώσει ορισμένες από τις εταιρικές πιστωτικές κάρτες. Ασκεί πολύ μεγαλύτερη πίεση στον σύλλογο».

Παράλληλα, το δημοσίευμα τονίζει πως υπάρχουν έντονες διαμαρτυρίες από την διοίκηση της Τσέλσι, αλλά και από τους παίκτες, με την ομάδα να ζητά επαναδιαπραγμάτευση των μέτρων της κυβέρνησης και να ελπίζει το «πάγωμα» θα είναι προσωρινό.