Ο Ραζβάν Λουτσέσκου μετά τη νίκη του ΠΑΟΚ επί της Γάνδης με 1-0 στην πρώτη τους αναμέτρηση για τους «16» του Europa Conference League στάθηκε στο μαχητικό πνεύμα των παικτών, αλλά και την ικανότητα που έχει η ομάδα του να πάρει την πρόκριση την επόμενη εβδομάδα.

«Αν ήμασταν λίγο καλύτεροι στο τελευταίο επιθετικό κομμάτι, θα μπορούσαμε να είχαμε πάρει καλύτερο σκορ», δήλωσε ο Ρουμανός τεχνικός στην κάμερα της Cosmote, ενώ στη συνέχεια στη συνέντευξη Τύποη, ανέφερε: «Στην Ευρώπη τα παιχνίδια είναι δύσκολα. Κάθε παιχνίδι έχει τη δική του ιστορία. Πήραμε αυτή τη νίκη και τώρα, πρέπει να προχωρήσουμε. Παρόλα αυτά, έχουμε παίκτες που είναι έτοιμοι να παλέψουν, για να πάρουμε την πρόκριση. Με αυτόν τον γνώμονα θα προχωρήσουμε. Ήταν ένα πολύ καλό παιχνίδι για εμάς, ίσως το δικαιότερο αποτέλεσμα να ήταν το 2-0, αλλά εκεί τελειώνει η σκέψη μου κι επικεντρωνόμαστε στο επόμενο ματς».

Επίσης στάθηκε και στη βελτίωση που έχει δείξει η ομάδα του από την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου έως τώρα: «Ξεκινήσαμε το καλοκαίρι μία μεγάλη προσπάθεια με ένα σύνολο παικτών και θα πρέπει να ξέρετε πως δεν είμαι ένας εύκολος προπονητής και ούτε έχω κι ένα εύκολο τιμ. Οι λεπτομέρειες είναι σημαντικές και χρειάζεται χρόνος. Αυτό είναι το πρώτο στοιχείο. Το δεύτερο είναι ότι το καλοκαίρι υπήρξε ένα γκρουπ παικτών που δεν ήταν απόλυτα δεμένο. Υπήρχαν καταστάσεις κι από την περασμένη χρονιά. Υπήρχαν καταστάσεις τραυματισμών, υπήρχε ο covid και αυτό έκανε τη δουλειά μας ακόμη πιο δύσκολη, καθώς δεν είχαμε ένα σύνολο, που δουλεύαμε κάθε μέρα μαζί.

Η κατάσταση γενικότερα το καλοκαίρι ήταν λίγο περίπλοκη, γιατί είχαμε μία υποχρέωση να περάσουμε στην Ευρώπη κι ήταν δύσκολο το πρόγραμμα. Από εκείνο το σημείο και μετά έχουμε βελτιωθεί πολύ. Η νοοτροπία μας είναι πολύ καλή, όσον αφορά στο πώς παρουσιαζόμαστε στο γήπεδο. Αντιμετωπίζουμε σαφώς και δυσκολίες, καθώς μπορώ να θυμηθώ πολλά παιχνίδια, όπως ο προημιτελικός με την ΑΕΚ, το παιχνίδι με την ΑΕΚ που μείναμε με 10 παίκτες, τα παιχνίδια με τη Μίντιλαντ που προέρχεται από ένα καλό πρωτάθλημα. Το κέρδος είναι ότι μπορούμε να υπολογίζουμε σε ένα πολύ μεγαλύτερο γκρουπ παικτών, που παίζουν αγώνες Τετάρτη-Κυριακή. Δεν είμαστε τέλειοι, αλλά συνεχίζουμε να δουλεύουμε σε μία συγκεκριμένη γραμμή κι είμαι ευχαριστημένος».

Τέλος, μιλώντας για την αντοχή της ομάδας του, υποστήριξε: «Είναι ένα κομμάτι το οποίο δουλεύουμε γενικότερα, αυτό της φυσικής κατάστασης. Οι παίκτες αισθάνονται καλά και μπαίνουν για να παλέψουν. Έχουμε την αυτοπεποίθηση μετά τα συνεχόμενα καλά παιχνίδια. Έχουμε ως σκοπό να πάμε στο Βέλγιο και να νικήσουμε. Ξέρουμε ότι κάνουμε καλά εκτός έδρας παιχνίδια και θα παλέψουμε για να πάρουμε την πρόκριση».