Ο ΠΑΟΚ πανηγύρισε την πρόκριση στους «16» του Europa Conference League, με τη νίκη του με 5-3 στα πέναλτι επί της Μίντιλαντ (2-1 κ.δ., παρ.) και ο προπονητής του Ραζβάν Λουτσέσκου πέραν της χαράς του στις σκέψεις του είχε και τον πατέρα του Μιρτσέα, τεχνικό της Ντιναμό Κιέβου που βρίσκεται στην Ουκρανία που δέχεται επίθεση από τη Ρωσία.

Μάλιστα, ο Ρουμάνος προπονητής του ΠΑΟΚ αποκάλυψε πως ήταν σε συχνή επαφή με τον πατέρα του για να μαθαίνει νέα του και ότι ο Μιρτσέα Λουτσέσκου του ζήτησε την πρόκριση ως δώρο.

«Είναι μία πολύ δίκαιη πρόκριση με έντονα συναισθήματα. Είναι μία τεράστια και δίκαιη πρόκριση. Αυτό που σκέφτομαι τώρα είναι την αυριανή κλήρωση και μετά το παιχνίδι της Κυριακής. Αυτή είναι η ζωή μας. Είμαι πολύ χαρούμενος. Ως προπονητής αυτό που πρέπει να κάνω είναι να ετοιμάσω το επόμενο παιχνίδι. Επίσης, σκέφτομαι και τον πατέρα μου που είναι στην Ουκρανία που δοκιμάζεται. Μίλησα σήμερα τρεις φορές μαζί του, είναι στο Κίεβο αυτό που μου είπε πως το πιο σημαντικό για εκείνον είναι να περάσει ο ΠΑΟΚ για να είναι καλά».

Έπειτα, ανέφερε πως δεν είχε κάνει κάποια ειδική προετοιμασία για τη διαδικασία των πέναλτι αφήνοντας αυτό το κομμάτι στους παίκτες και στο χαρακτήρα τους. Άλλωστε, είναι σίγουρος για την ικανότητα των ποδοσφαιριστών του. «Όχι. Δεν είχα ετοιμάσει την ομάδα για πέναλτι. Δεν χρειάζεται να την προετοιμάσω. Είναι θέμα προσωπικότητας. Έχουμε παίκτες που είναι τρομεροί εκτελεστές και είχαμε κι άλλους τρεις εκτελεστές που αν χρειάζονταν θα χτυπούσαν πέναλτι», κατέληξε.

Ο ΠΑΟΚ σήμερα στις 14:00 θα μάθει ποια ομάδα θα αντιμετωπίσει στην επόμενη φάση του θεσμού. Ο ΠΑΟΚ θα κληρωθεί με κάποια από τις οκτώ ομάδες που τερμάτισαν στην πρώτη θέση των ομίλων του Europa Conference League και αυτές είναι οι: ΛΑΣΚ Λιντς, Γάνδη, Ρόμα, Άλκμααρ, Φέγενορντ, Κοπεγχάγη, Ρεν και Βασιλεία. Η πρώτη αναμέτρηση θα διεξαχθεί στις 10 Μαρτίου στην Τούμπα και η ρεβάνς μία εβδομάδα αργότερα στην έδρα της ομάδας που θα κληρωθεί με τους «ασπρόμαυρους».