Το ντέρμπι του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης» ξεχωρίζει στην 23η αγωνιστική της Super League, με τις δύο ομάδες να θέλουν να αποδείξουν την αξία τους στο γήπεδο όχι μόνο για λόγους γοήτρου, αλλά και για να δείξουν ότι ανεβάζουν στροφές ενόψει της δύσκολης συνέχειας.

Λίγο πριν την πρώτη αναμέτρηση με την Αταλάντα για το Europa League, oι «ερυθρόλευκοι» θα προσπαθήσουν να αφήσουν πίσω την αγχωτική πρόκριση στο Κύπελλο και να κάνουν ένα κυριαρχικό παιχνίδι που θα τους δώσει ώθηση.

Από την άλλη, η «Ένωση» θέλει να αφήσει πίσω τον σοκαριστικό αποκλεισμό από το Κύπελλο και να βγάλει σφυγμό, παρότι όλοι οι στόχοι της έχουν απομακρυνθεί.

Ο έτερος «ευρωπαίος», ο ΠΑΟΚ, έχει ανέβει ψυχολογικά μετά το μεγάλο «διπλό» στο ΟΑΚΑ και θέλει να παραμείνει ψηλά, ενόψει και της πρώτης αναμέτρησης με τη Μίντιλαντ για το Europa Conference League, με τον Ατρόμητο να πηγαίνει στην Τούμπα με στόχο τη… ζημιά που θα τον κρατήσει ζωντανό στη μάχη για την αποφυγή του υποβιβασμού.

Νωρίτερα, ο Παναθηναϊκός θα υποδεχτεί τη Λαμία με στόχο να αφήσει πίσω το αρνητικό σερί που τρέχει στο πρωτάθλημα. Το ματς θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και «πρόβα Κυπέλλου», καθώς οι δύο ομάδες θα τεθούν αντιμέτωπες με φόντο τον μεγάλο τελικό.

Το σημερινό πρόγραμμα θα ανοίξει στο Ηράκλειο, όπου ο ΟΦΗ θα υποδεχτεί τον πάντα επικίνδυνο Βόλο.

Συνοπτικά το πρόγραμμα της 23ης αγωνιστικής:

Σάββατο 12/02

Απόλλων Σμύρνης – Παναιτωλικός 0-0

Αστέρας Τρίπολης-Ιωνικός 2-3

(6′ Καπίγια, 90+10′ Κρέσπι-63′ Αοσμάν, 67′ Λένις, 90+8′ Μάναλης)

Κυριακή 13/02

ΟΦΗ – Βόλος ΝΠΣ 15:00 COSMOTE SPORT 2

Παναθηναϊκός – Λαμία 15:30 COSMOTE SPORT 1

ΠΑΟΚ – Ατρόμητος 17:15 Novasports 2

Ολυμπιακός – ΑΕΚ 19:30 Novasports Prime

Δευτέρα 14/02

ΠΑΣ Γιάννινα – Άρης 19:30 Novasports Prime