Έχει αγωνιστεί με την ερυθρόλευκη φανέλα και την έχει τιμήσει. Ο Ηλίας Υφαντής πονάει και αγαπάει τον Ολυμπιακό και, όπως όλοι οι φίλαθλοι των Πειραιωτών, προβληματίζεται από την εικόνα που δείχνουν οι ποδοσφαιριστές του Βαλβέρδε στα σημαντικά παιχνίδια.

«Η αλήθεια είναι βλέποντας τον τρόπο με τον οποίο έπαιξε η ομάδα ότι δε δείχνει την ταυτότητα που έχει ο Ολυμπιακός. Δεν έδειξε τη δύναμη, το πάθος και το πείσμα με το οποίο έχει γράψει ιστορία από τη μέρα της ίδρυσής του ο σύλλογος», είπε με δηλώσεις του στο Goal ο παλαίμαχος των «ερυθρολεύκων».

«Νομίζω ότι αυτό το πρόβλημα οφείλεται στο ότι δεν παίζουν πολλοί Έλληνες παίκτες στην ομάδα. Ο Έλληνας είναι άτομο παθιασμένο, έχει μέσα του δυναμισμό και πάντα προσπαθεί να τα δίνει όλα για την επιβίωση, για να μιλήσουμε και γενικά για τις συνθήκες που επικρατούν», πρόσθεσε ο Υφαντής και συνέχισε: «Ο Ολυμπιακός λοιπόν δεν έχει πολλούς Έλληνας παίκτες και αυτό επηρεάζει την εικόνα της ομάδας σε ό,τι αφορά το πάθος και την αγωνιστικότητα. Δεν υπάρχουν πλέον εύκολα παιχνίδια και αυτό πρέπει να το καταλάβουν οι παίκτες του Ολυμπιακού».