Το βράδυ της Τετάρτης η Ρεάλ Μαδρίτης νίκησε τη Μπαρτσελόνα με 3-2 και προκρίθηκε στον τελικό του ισπανικού Σούπερ Καπ, περιμένοντας τον αντίπαλό της. Και μπορεί οι περισσότεροι να περίμεναν ότι αυτή θα ήταν η Ατλέτικο Μαδρίτης, αλλά ο Κάρλο Αντσελότι και οι παίκτες του θα βρουν τελικά απέναντί τους την Αθλέτικ Μπιλμπάο, η οποία βρέθηκε πίσω στο σκορ κόντρα στην ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε αλλά κατάφερε να κάνει την ανατροπή και να πάρει αυτή την προκριση με σκορ 2-1.

Το πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης δεν ήταν καθόλου καλό, αλλά στην επανάληψη τα πράγματα βελτιώθηκαν και ήρθαν και τα γκολ. Η αρχή έγινε από την Ατλέτικο στο 62′, όταν μετά την εκτέλεση κόρνερ ο Ζοάο Φέλιξ πήρε την κεφαλιά και η μπάλα πήγε στο δοκάρι και στη συνέχεια χτύπησε στην πλάτη του τερματοφύλακα Σιμόν για το 1-0.

Οι Βάσκοι, όμως, δεν πτοήθηκαν και τελικά κατάφεραν να πάρουν τα πάνω-κάτω με δύο γκολ μέσα σε τέσσερα λεπτά. Αρχικά, στο 77′, ο Άλβαρες με κεφαλιά μετά το κόρνερ του Μουνιαΐν ισοφάρισε και στη συνέχεια, στο 81′, ήρθε και το 2-1 με σουτ του Ουίλιαμς μετά το νέο κόρνερ του Μουνιαΐν.

Στις καθυστερήσεις του αγώνα η Ατλέτικο έμεινε με 10 παίκτες μετά την αποβολή του Χιμένες για το… εγκληματικό μαρκάρισμα με τις τάπες στο κεφάλι του Μαρτίνεθ.