Η Βασιλεία πανηγύρισε τη νίκη με 3-0 επί της Καραμπάγκ στο «Ζανκτ Γιάκομπ Παρκ» στο πλαίσιο του 8ου ομίλου του Europa Conference League. Με τους τρεις βαθμούς που πήρε εξασφάλισε και την πρώτη θέση του γκρουπ που σημαίνει απευθείας πρόκριση στους «16» της διοργάνωσης. Ωστόσο, το ματς δεν θα ξεχαστεί σύντομα καθώς ήταν επεισοδιακό.

Καλά – καλά δεν είχε συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης όταν ο Αμπντελάχ Ζουμπίρ της Καραμπάγκ βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση και σούταρε δυνατά με την μπάλα να περνάει την τελική γραμμή προτού τη διώξει αμυντικός της Βασιλείας μέσα από το τέρμα. Ωστόσο, οι διαιτητές έχασαν τη φάση, ούτε η τεχνολογία έπαιξε κάποιο ρόλο κι έτσι δεν μέτρησε το γκολ. Η ομάδα από τον Αζερμπαϊτζάν είχε έντονα παράπονα από τη διαιτησία και δικαιολογημένα.

Το ματς, πάντως, είχε και δεύτερο… περιστατικό που θα κάνει το γύρο του κόσμου. Ο Βραζιλιάνος στράικερ Αρτούρ Καμπράλ σκόραρε χωρίς να το θέλει. Ο άσος της Βασιλείας βρέθηκε στο έδαφος και η μπάλα προσέκρουσε πάνω του και πήρε μια παράξενη τροχιά για να καταλήξει στα δίχτυα ξεγελώντας τον αντίπαλο τερματοφύλακα και τους αμυντικούς του. Αυτό ήταν το δεύτερο τέρμα που πέτυχε στο ματς δείχνοντας πως έχει το γκολ στις… φλέβες του.

Να σημειώσουμε πως ο Αρτούρ Καμπράλ βρίσκεται στην ατζέντα της Μπαρτσελόνα και σύμφωνα με τα καταλανικά ΜΜΕ οι δύο σύλλογοι συζητούν το ενδεχόμενο μεταγραφής του ακόμη και μέσα στον Ιανουάριο. Η Βασιλεία αξιώνει περί τα 15 εκατομμύρια ευρώ για να τον παραχωρήσει και οι «μπλαουγκράνα» δεν έχουν κανένα πρόβλημα με την τιμή, αλλά πρώτα περιμένουν να δουν αν θα καταφέρουν να αδειάσουν κάποια θέση στο ρόστερ τους.