Ομάδες του επιπέδου και της νοοτροπίας του Παναθηναϊκού εξέφρασε την επιθυμία του να προπονεί ο Ζεσουάλδο Φερέιρα. Ο Πορτογάλος τεχνικός μίλησε σε ιστοσελίδα της πατρίδας του για την πρόκληση του «τριφυλλιού».

Αναλυτικά η συνέντευξη του Φερέιρα στη «Diario de Noticias»:

– Ποιες είναι οι προσδοκίες σας από το νέο σταθμό της καριέρας σας, να είστε προπονητής σε μία από τις μεγαλύτερες ομάδες της Ελλάδας;
«Μπορώ μόνο να έχω καλές εντυπώσεις από την ομάδα. Μοιάζει να είναι μια ενδιαφέρουσα πρόκληση και μία από αυτές που μου αρέσει. Είναι ελκυστική αναμφίβολα. Γι`αυτό ενδιαφέρθηκα. Το έμαθα λίγο μετά αφού έφυγα από την Ισπανία, αλλά αμέσως μου κέντρισε το ενδιαφέρον. Επομένως, μόνο καλές εντυπώσεις μπορώ να έχω για τη δουλειά που έρχομαι να κάνω στην Ελλάδα».

– Μία πρόκληση που σας ταιριάζει…
«Ναι, είναι περισσότερο του τύπου μου, γιατί μιλάμε για μια ομάδα που παίζει για να κερδίζει. Αυτή είναι η νοοτροπία της και ο κύριος στόχος της. Θέλει να πάρει τον τίτλο, παίζει στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση… Τέτοιες ομάδες θέλω να καθοδηγώ. Είμαι λοιπόν πολύ ενθουσιασμένος με το πρότζεκτ του Παναθηναϊκού…»

– Πηγαίνετε στην Ελλάδα για να υπογράψετε;
«Για την ώρα πάω για να ανταποδώσω την ευγένεια που μου έδειξαν οι άνθρωποι του όταν ήρθαν στην Πορτογαλία για να μου μιλήσουν προσωπικά, να με γνωρίσουν. Τώρα πηγαίνω στην Ελλάδα για να μάθω περισσότερες και να συζητήσουμε πιο αναλυτικά. Όπως και να `χει είναι μια ενδιαφέρουσα πρόκληση για ομάδα με νοοτροπία νικητή. Στην Ελλάδα συνήθως δυο ομάδες διεκδικούν τον τίτλο, ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός. Μοιάζει δηλαδή με την Πορτογαλία, στην οποία περισσότερο η Πόρτο και η Μπενφίκα μαζί με τη Σπόρτινγκ το διεκδικούν, αν και η Μπράγκα τα πάει καλά τελευταία»

– Το πρότζεκτ του Παναθηναϊκού σας ευχαριστεί περισσότερο από αυτό στη Μάλαγα, μια ομάδα που δεν διεκδικούσε τίτλους;
«Στη Μάλαγα τα πράγματα δεν πήγαν καλά. Αλλά δεν έφταιξα εγώ… Εγώ έκανα τη δουλειά μου. Έκανα ότι μπορούσα αλλά οι διοικούντες είχαν διαφορετική στρατηγική. Μετά την Πόρτο ήρθα στην Πορτογαλία πιστεύοντας πως υπάρχουν όλες οι καλές προϋποθέσεις για να δουλέψω σε μια ομάδα της ισπανικής Λίγκας. Δυστυχώς, δεν είχε το τέλος που σκεφτόμουν ή ήθελα, αλλά τώρα είναι παρελθόν και τώρα σκέφτομαι μονο τον Παναθηναϊκό και τον στόχο μας να πάρουμε το πρωτάθλημα».

– Τι πρέπει να γίνει για να ολοκληρωθεί η συμφωνία σας με τον Παναθηναϊκό;
«Πρέπει να καταλάβουμε ακριβώς τι θέλουν. Είναι κάποιες λεπτομέρειες που πρέπει να συζητηθούν, όπως συμβαίνει με τα συμβόλαια. Θα δούμε τι μας περιμένει. Θα μιλήσουμε για τα πάντα για να φτάσουμε σε συμφωνία, ώστε να μπορέσουμε να αρχίσουμε να δουλεύουμε και να επικεντρωθούμε στη δουλειά μας στο πρωτάθλημα».

πηγή: gazzetta.gr