Η αποθέωση της 3ης Ιουλίου…

Ο Σίντνεϊ Γκοβού πάτησε το πόδι του στη χώρα μας στις 3 Ιουλίου, όταν και τον περίμεναν περίπου 300 φίλοι του Παναθηναϊκού για να τον αποθεώσουν στο αεροδρόμιο στις 23:20. Ο Γάλλος ντυμένος με ένα τζιν, ένα άσπρο πουκάμισο και μαύρη γραβάτα, φαινόταν να διασκεδάζει με την ψυχή του, καθώς τα καπνογόνα άναβαν το ένα μετά το άλλο. Μάλιστα στις πρώτες του δηλώσεις ήταν χαρούμενος: «Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι σε έναν μεγάλο ευρωπαϊκό σύλλογο όπως είναι ο Παναθηναϊκός. Ο Σισέ είναι πολύ καλός μου φίλος και είμαι πολύ χαρούμενος που θα παίξουμε μαζί». Μετά το τέλος των δηλώσεων, ο Γκοβού προσπάθησε να μπει στο τζιπ για να αποχωρήσει, όμως και πάλι ο κόσμος δεν τον άφηνε να κάνει βήμα, με τις εκδηλώσεις λατρείας να είναι συνεχείς. Μόλις μάλιστα ο Γάλλος άνοιξε το παράθυρο, έγινε ένας πραγματικός χαμός στο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Η ανακοίνωση για Γκοβού
Ο Σίντεϊ Γκοβού πέρασε από ιατρικές εξετάσεις και στις 5 Ιουλίου έγινε και επίσημα μέλος του ρόστερ του Παναθηναϊκού με μια λιτή ανακοίνωση: «Η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ανακοινώνει ότι ήρθε σε συμφωνία με το διεθνή Γάλλο ποδοσφαιριστή Σίντνεϊ Γκοβού, ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο τριετούς διάρκειας».

Η πρώτη προπόνηση

Δέκα ημέρες μετά και συγκεκριμένα στις 15 Ιουλίου, ο Γκοβού φόρεσε για πρώτη φορά την πράσινη φόρμα κάνοντας προπόνηση. Ο Σισέ τον ξενάγησε στα κατατόπια της Παιανίας και τον σύστησε στους υπόλοιπους «πράσινους»!

Άνοιξε λογαριασμό

Στις 12 Αύγουστου ο 31χρονος μεσοεπιθετικός πέτυχε και το παρθενικό του γκολ με τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Ήταν στο φιλικό με τον Ατρόμητο (1-1) στο Περιστέρι, όταν στο 35′ με εξαιρετική ενέργεια έστειλε την μπάλα στο πλεκτό.

Τα πρώτα παραπτώματα

Η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη για τον Γκοβού, αφού ξεκίνησε τα τερτίπια, με την αρχή να γίνεται στις 16 Σεπτεμβρίου. Στην απογευματινή προπόνηση που ήταν προγραμματισμένη για τις 18:00,ο Γκοβού νόμιζε ότι ήταν μια ώρα αργότερα και έδωσε το «παρών» στις 18:30! Ως αποτέλεσμα είχε να πληρώσει πρόστιμο.

Ο θρήνος του Γκοβού

Δύο μέρες μετά (18 Σεπτέμβρη), ο Παναθηναϊκός έπαιζε στην Καβάλα (2-2) και μετά το τέλος του αγώνα ο Γκοβού έμαθε τα άσχημα μαντάτα. Ο πατέρας του άσου του Τριφυλλιού απεβίωσε και όπως ήταν λογικό, ο Γάλλος ήταν σε κακή ψυχολογική κατάσταση και έφυγε από την Καβάλα με ταξί για την Αθήνα.

Ξενύχτι, αλλά ελαφρυντικό ο θάνατος του πατέρα του

Στις 3 Οκτώβρη ο 31χρονος διεθνής παραβίασε ακόμη μια φορά το ωράριο της ομάδας την Κυριακή και του έγιναν συστάσεις για να μην επαναληφθεί. Ο Γκοβού συνελήφθη στο «Εγκώμιο» στη Γλυφάδα να ξενυχτάει πίνοντας και καπνίζοντας, όντας εκτός αποστολής απ’ το ματς των «πρασίνων» με τον Εργοτέλη στην Κρήτη.

Ο θάνατος του πατέρα του και η κακή ψυχολογική κατάσταση στην οποία βρισκόταν, ήταν το ελαφρυντικό για να μην τιμωρηθεί και οι διοικούντες του Παναθηναϊκού να είναι ελαστικοί. Πάντως, του διεμήνυσαν πως αν επαναληφθεί κρούσμα απειθαρχίας θα τιμωρηθεί με βαρύ χρηματικό πρόστιμο.

Μια εβδομάδα, δύο παραπτώματα με τα «Grey Goose»

Ο Γκοβού, όμως, δεν έβαλε μυαλό και στις 11 Οκτωβρίου είδε το φως της δημοσιότητας ακόμα ένα ξενύχτι του. Δύο παραπτώματα, δηλαδή, μέσα σε λιγότερο από μια εβδομάδα.

Αναλυτικά το «ξενύχτι» του, όπως το είχε δημοσιεύσει το gazzetta.gr: Το θέμα φυσικά δεν είναι μόνο ότι ο Γκοβού ξενυχτάει, αλλά και οι μεγάλες ποσότητες αλκοόλ που καταναλώνει. Γιατί το ωράριο της ομάδας, σε περίπτωση που οι παίκτες έχουν ρεπό, λέει ότι το αργότερο μέχρι τις 3:00 οι παίκτες να βρίσκονται στα κρεβάτια τους και φυσικά χωρίς να έχουν καταναλώσει μεγάλες ποσότητες αλκοόλ. Ο Γκοβού όμως μετά τις 4:00 τα ξημερώματα κυκλοφορεί σε διάφορα κλαμπάκια ευρισκόμενος σε «ευθυμία»! Ίσως να υπάρχει και σοβαρό πρόβλημα, αφού και παλιότερα στη Γαλλία, έχει πιαστεί αρκετές φορές να οδηγεί αργά σε κατάσταση μέθης!

Τι έγινε πραγματικά όμως τα ξημερώματα της Κυριακής; Ο Γκοβού από το βράδυ του Σαββάτου (σ.σ. 9 Οκτώβρη), γύρω στη μία, ήταν στο Villa Mercedes στο Γκάζι μαζί με την παρέα του (δύο κοπέλες και ένας φίλος του). Οι πληροφορίες λένε ότι ο Γάλλος ήταν αρκετά ευδιάθετος και κατέβαζε τα «Grey Goose» το ένα μετά το άλλο.

Η επιλογή του ποτού μόνο τυχαία δεν είναι, αφού πρόκειται για βότκα με γαλλικά σιτάρια. Λίγα Grey Goose μετά… ο Γκοβού «αρπάχτηκε» με κάποιον από την παρέα που καθόταν σε διπλανό τραπέζι και προκλήθηκε μια μικρή φασαρία, που όμως δεν κράτησε πολύ. Αποχώρησε, όρθιος, μετά τις 4 τα ξημερώματα.

Κατούρησε στον νιπτήρα

Το περιοδικό Ciao αφιέρωσε ένα δισέλιδο για τις περιπέτειες του Σίντνεϊ Γκοβού στην Ελλάδα και για το βράδυ στο «Villa Mercedes». Ανέφερε πως πήγε στην τουαλέτα και επειδή δεν μπορούσε να κρατηθεί μέχρι να έρθει η σειρά του, προτίμησε να κάνει την ανάγκη του στους νιπτήρες! Όταν επέστρεψε στο μαγαζί, φλέρταρε έντονα με γυναίκες που βρίσκονταν τριγύρω του και κάποια στιγμή έβγαλε τα λεφτά από την τσέπη του και τα επιδείκνυε στον κόσμο.

Η τελευταία ευκαιρία του Γκοβού

Μια μέρα μετά το ξενύχτι του Γάλλου, βγήκε στην επιφάνεια της δημοσιότητας πως αν ξανακάνει κάποιο ξενύχτι ο Γκοβού τότε ο Νικόλας Πατέρας θα του δείξει την έξοδο από το Τριφύλλι. Ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού ήταν πυρ και μανία με τα νυχτοπερπατήματα του Γάλλου μεσοεπιθετικού και τα όσα έκανε στο «Villa Mercedes» τα ξημερώματα της Κυριακής ήταν τα τελευταία του. Ο Γάλλος είχε κληθεί σε έγγραφη απολογία.

Οι συστάσεις του Σισέ

Ο κολλητός του Γκοβού στην Παιανία είναι ο Τζιμπρίλ Σισέ, με τον επιθετικό του Τριφυλλιού να σηκώνει τα χέρια ψηλά: «Του έχω μιλήσει ήδη. Ας κάνει ό,τι θέλει. Δεν νομίζω ότι μπορώ να κάνω κάτι περισσότερο για τον Γκοβού», ανέφερε σε συμπατριώτες του.

«Δεν θα επαναληφθεί»

Στα μέσα Οκτωβρίου ο μάνατζερ του Γκοβού, Τζόνο Μπικό Πενάκ, συναντήθηκε με δική του πρωτοβουλία με τον Κώστα Αντωνίου και ξεκαθάρισε πως ο πελάτης του ήρθε στην Ελλάδα για να παίξει μπάλα: «Καταλαβαίνω τη δυσαρέσκειά σας από τη συμπεριφορά του Γκοβού. Πρώτη φορά αγωνίζεται εκτός Γαλλίας και χρειάζεται λίγο χρόνο προσαρμογής. Καταλαβαίνει ότι με τη συμπεριφορά του έχει δημιουργήσει προβλήματα. Δεν ήρθε εδώ για να περνά την ώρα του, αλλά για να παίξει ποδόσφαιρο. Του μίλησα κι εγώ και υποσχέθηκε πως στο εξής θα είναι συνεπής».

Τροχαίο με Γκοβού

Η τύχη δεν είναι με το μέρος του Σίντνεϊ, αφού στις 22 Οκτωβρίου συμμετείχε σε ένα τροχαίο, χωρίς όμως να φταίει αυτός. Ο Γκοβού ήταν το… θύμα της υπόθεσης, αφού βρισκόταν στο αυτοκίνητό του όταν ένα μηχανάκι άργησε να φρενάρει και απλά βρήκε λίγο το πίσω μέρος της λευκής Mercedes του «Σιντ».

Γκοβού: «Θα διορθωθώ»
Στις 9 Νοέμβρη ο παίκτης είχε τετ α τετ με τον Κάρλος Φρέιτας στην Παιανία και του τόνισε πως θέλει να βοηθήσει και μάλιστα άμεσα στο Τριφύλλι: «Ό,τι και αν μου πεις, θα έχεις δίκιο. Ξέρω καλά τι λένε όλοι για εμένα και έχουν δίκιο. Θα προσπαθήσω πάντως να δικαιώσω όσους με εμπιστεύτηκαν και μάλιστα άμεσα. Θέλω και εγώ να δείξω αυτά που πραγματικά μπορώ να προσφέρω στην ομάδα. Θα διορθωθώ».

Θέμα και από Παύλο

Κανείς στον Παναθηναϊκό δεν θέλει να ντροπιάζεται το όνομα του συλλόγου και στο Δ.Σ., που έγινε πριν από μερικές μέρες ο Παύλος Γιαννακόπουλος έθεσε θέμα Γκοβού. Ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ Παναθηναϊκός φέρεται να είπε: «Θέλω να αναφερθώ και σε ένα άλλο θέμα. Διαβάζω στις εφημερίδες ότι κάποιος παίκτης μας είναι κάθε μέρα μεθυσμένος. Τι πράγματα είναι αυτά; Αν είναι έτσι να αποπεμφθεί».

Το τελευταίο παραστράτημα

Την Κυριακή το δελτίο της προπόνησης του Παναθηναϊκού έγραφε πως ο Γκοβού είχε ενοχλήσεις στο γλουτό, αλλά δύο μέρες αργότερα έγινε γνωστό πως ο Γάλλος και πάλι ξεχύχτησε και απλά βαριόταν να προπονηθεί. Ξεκίνησε από το κέντρο της Αθήνας και κατέληξε σε μαγαζί της Λεωφόρου Συγγρού, κάνοντας μία από τις καθιερωμένες του κραιπάλες. Όπως όλα δείχνουν ο 31χρονος θα αποτελέσει πολύ σύντομα παρελθόν από το Τριφύλλι.

Πηγή: gazzetta.gr