Η μεταγραφική περίοδος στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο αποτελεί παρελθόν, με τα ρόστερ να κλείνουν ακόμα και την τελευταία μέρα. Μετά από ένα πλούσιο σε μεταγραφές καλοκαίρι, η Deutsche Welle παρουσιάζει τις ακριβότερες μετακινήσεις…

Αλόνσο: από τη Μαδρίτη στη Μπάγερν

Έψαχνα μια νέα πρόκληση, είπε ο ισπανός άσος Τσάβι Αλόνσο αναφερόμενος στην μεταγραφή του από την Ρεάλ Μαδρίτης στην Μπάγιερν Μονάχου. Για τον 32χρονο, δις πρωταθλητή Ευρώπης οι Βαυαροί φέρονται να κατέβαλαν στη Μαδρίτη το ποσό των οκτώ εκατομμυρίων ευρώ.

Ροντρίγκες: από τη Μονακό στη Ρεάλ

Ο κολομβιανός άσος Χάμες Ροντρίγκες ήταν τοπ-σκόρερ και ένας από τους απόλυτους σταρ του Μουντιάλ στα γήπεδα της Βραζιλίας. Πολλές μεγάλες ομάδες ήθελαν να αποκτήσουν τον 22χρονο. Τη χρυσή μεταγραφή πέτυχε η Ρεάλ, έναντι 80 εκατομμυρίων ευρώ.

Κρος: από την Μπάγερν στη Ρεάλ

Μπροστά στα 80 που στοίχισε ο Ροντρίγκες, τα 30 εκατομμύρια που πρόσφερε η Ρεάλ στην Μπάγερν για τον Τόνι Κρος φαντάζουν «ψίχουλα». Το γεγονός ότι το συμβόλαιό του με τους Βαυαρούς έληγε τον επόμενο χρόνο, είχε ως συνέπεια τη μείωση της τιμής. Οι απολαβές του γερμανού διεθνή στη Μαδρίτη όμως αναμένονται κατά πολύ υψηλότερες.

Ντι Μαρία: από τη Ρεάλ στη Μάντσεστερ

Η Μάντσεστερ αναγκάστηκε να βάλει βαθιά το χέρι στη τσέπη, καταβάλλοντας 75 εκατομμύρια ευρώ για την απόκτηση του Ντι Μαρία. Ο αργεντίνος μέσος είναι θυμωμένος με την παλιά του ομάδα, τη Ρεάλ: «Δυστυχώς πρέπει να φύγω, αλλά θέλω να ξεκαθαρίσω ότι αυτό δεν ήταν επιθυμία μου».

Σουάρες: από την Λίβερπουλ στη Μπαρτσελόνα

Μέχρι στιγμής κανείς δεν κατάφερε να σπάσει τα μεταγραφικά ρεκόρ των Κριστιάνο Ρονάλντο και Γκάρεθ Μπέιλ. Ο ουρουγουανός σούπερ σταρ όμως έφτασε αρκετά κοντά, αφού η μεταγραφή του από την Λίβερπουλ στην Μπαρτσελόνα στοίχισε περί τα 81 εκατομμύρια ευρώ. «Αλησμόνητο» το δάγκωμα του Σουάρες στον Κιελίνι κατά το πρόσφατο Μουντιάλ.

Φαλκάο: από τη Μονακό στη Μάντσεστερ

Λόγω σοβαρού τραυματισμού στο γόνατο, ο Ρανταμέλ Φαλκάο απουσίαζε από το Μουντιάλ της Βραζιλίας. Τώρα όμως καλείται να οδηγήσει την Μάντσεστερ και πάλι στο δρόμο της επιτυχίας. Οι Άγγλοι δανείστηκαν τον κολομβιανό άσο από τη Μονακό για έναν χρόνο έναντι 7,6 εκατομμυρίων ευρώ.

Καγκάβα: από τη Μάντσεστερ στη Μπορούσια

Στο Ντόρτμουντ επιστρέφει ένας παλιός γνώριμος. Μετά από δυο χρόνια στη Μάντσεστερ, ο Καγκάβα επιστρέφει στα παλιά του λημέρια. Ο 25χρονος μέσος φέρεται να κόστισε περί τα 8 εκατομμύρια ευρώ.

Λουίς: από το Λονδίνο στο Παρίσι

Η Τσέλσι ήθελε να ξεφορτωθεί τον 27χρονο αμυντικό της, Νταβίντ Λουίς. Ο Βραζιλιάνος δεν φαίνεται να ταίριαζε στην Πρέμιερ Λίγκ και έτσι ετοίμασε τις βαλίτσες του για την Παρί Σεν Ζερμέν. Οι «νεόπλουτοι» Γάλλοι φέρονται να κατέβαλαν 50 εκατομμύρια ευρώ για την απόκτησή του.

Κόστα: από τη Μαδρίτη στην Τσέλσι

Ο ισπανός διεθνής Ντιέγκο Κόστα άφησε πίσω του την Ατλέτικο Μαδρίτης, μετακομίζοντας στο Λονδίνο για πέντε χρόνια. Η απόκτησή του φέρεται να κόστισε στην Τσέλσι 38 εκατομμύρια ευρώ.

Μάντζουκιτς: από την Μπάγερν στην Ατλέτικο

Στο πρόσωπο του Μάριο Μάντζουκιτς η Ατλέτικο βρήκε τον αντικαταστάτη του Κόστα. «Κυνηγημένος» από το νέο απόκτημα των Βαυαρών, τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, ο κροάτης διεθνής πήρε μεταγραφή στην Ατλέτικο έναντι 22 εκατομμυρίων ευρώ. Ο ίδιος ξεκαθάρισε ωστόσο: «Δεν είμαι ο Ντιέγκο Κόστα».

Σο: από τη Σαουθάμπτον στην Μάντσεστερ



Ο Λουκ Σο έκλεισε μόλις τα 19 του. Αγωνίστηκε όμως στο Μουντιάλ με τα χρώματα της Εθνικής Αγγλίας, ενώ μετρά ήδη 60 συμμετοχές στην Πρέμιερ Λιγκ με την Σαουθάμπτον. Όλα αυτά φαίνεται πως ήταν αρκετά για τον νέο τεχνικό της Μάντσεστερ, Λούις φαν Γκαλ, ο οποίος τον έφερε στην ομάδα έναντι 37,5 εκατομμυρίων ευρώ.