Η Σούπερ Λιγκ έχει πάρει «φωτιά». Για κάποιους οι αγωνιστικές για την ανάδειξη του πρωταθλητή χειμώνα περιλαμβάνουν ένα πρόγραμμα φωτιά, αλλά για ορισμένες ομάδες είναι… περίπατος!

Ο πρώτος γύρος της Σούπερ Λιγκ ολοκληρώνεται σε έξι αγωνιστικές με τον Ολυμπιακό να είναι στην κορυφή με έναν βαθμό διαφορά από τον δεύτερο Παναθηναϊκό. Πάντως, οι πράσινοι έχουν ευκολότερο πρόγραμμα από τους «ερυθρόλευκους».

Ντέρμπι με «δικέφαλους» και τέσσερα εκτός

Η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε έχει στις επόμενες έξι αγωνιστικές, τέσσερα εκτός έδρας παιχνίδια ξεκινώντας από την Κρήτη (Εργοτέλης), πηγαίνει στο ΟΑΚΑ (ΑΕΚ), ακολουθεί αμέσως μετά η αναμέτρηση στη Καβάλα και ο πρώτος γύρος ολοκληρώνεται στο νέο γήπεδο της Λάρισας. Σαφώς δύσκολο πρόγραμμα για τον Ολυμπιακό αφού έχει δύο ντέρμπι με ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, αλλά και τρία ματς στην επαρχία με όχι και τόσο αμελητέες ομάδες.

Κόντρα στους νεοφώτιστους

Ο Παναθηναϊκός που ακολουθεί από πίσω σε απόσταση μιας ανάσας έχει το ακριβώς αντίθετο πρόγραμμα. Δηλαδή τέσσερα ματς εντός έδρας και μόλις δύο εκτός. Οι πράσινοι έχουν να πάνε στην Κέρκυρα (αν έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες στο γήπεδο της) και στην Τρίπολη για την αναμέτρηση με τον Αστέρα για την 14η αγωνιστική. Επίσης, οι πράσινοι φιλοξενούν στο ΟΑΚΑ τους δύο νεοφώτιστους στη Σούπερ Λιγκ (Πανσερραϊκό και Ολυμπιακό Βόλου). Το τριφύλλι μετά και τη νίκη στο Περιστέρι έχει στο… καπάκι δύο εντός έδρας αγώνες με Λάρισα και Ηρακλή. Ετσι, είναι πάρα πολύ πιθανό ο Παναθηναϊκός να αναδειχτεί πρωταθλητής χειμώνα.

Η ΑΕΚ ακολουθεί το πρόγραμμα του ΠΑΟΚ

Όσον αφορά τις πιο κάτω θέσεις, η ΑΕΚ έχει πρόγραμμα «φωτιά» αφού τα επόμενα δύο παιχνίδια της είναι στη Τούμπα και Καβάλα, αμέσως μετά φιλοξενεί τον Ολυμπιακό, πηγαίνει στο Περιστέρι, υποδέχεται τη Λάρισα και κλείνει τον πρώτο γύρο στο Καυτατζόγλειο. Η Ενωση έχει 16 βαθμούς και την ακολουθεί ο ΠΑΟΚ με δύο βαθμούς διαφορά και την περιμένει τώρα στη Θεσσαλονίκη ώστε με νίκη να την προσπεράσει.
Η ΑΕΚ ακολουθεί το πρόγραμμα του ΠΑΟΚ καθώς με όποια ομάδα παίζει ο σύλλογος της Θεσσαλονίκης, αμέσως μετά με την ίδια ομάδα παίζει και η Ενωση. Συγκεκριμένα, οι «ασπρόμαυροι» έχουν τρία εντός και τρία εκτός έδρας αναμετρήσεις. Μετά τους «κιτρινόμαυρους» πάνε στο «Καραϊσκάκη», υποδέχονται τον Ατρόμητο στη Τούμπα, η Λάρισα κάνει ποδαρικό στο νέο της σπίτι με τον ΠΑΟΚ, ακολουθεί το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης με τον Ηρακλή και το πρώτο μισό της Σούπερ Λιγκ ολοκληρώνεται στη Κέρκυρα.

Οπως όλα δείχνουν κάποια από τις δύο ομάδες δεν πρόκειται να ξεφύγει βαθμολογικά από την άλλη, αλλά θα πρέπει να προσέξουν τον Αρη που ακολουθεί με σαφώς πιο εύκολα παιχνίδια και μόλις ένα ντέρμπι.

Δεν κατεβαίνει στην Αθήνα ο Άρης

Ο Αρης που έχει 13 βαθμούς κυνηγάει μια θέση στην πρώτη τριάδα και μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου έχει το καλό πως δεν ταξιδεύει στην Αθήνα. Στην 11η αγωνιστική έχει το ντέρμπι με τον Ηρακλή στο Καυτατζόγλειο, φιλοξενεί την Κέκυρα, πάει στις Σέρρες, υποδέχεται τον Αστέρα στο «Βικελίδης», κατεβαίνει στο Βόλο για το ματς με τον τοπικό Ολυμπιακό και τελειώνει την 15η αγωνιστική με την Ξάνθη στη συμπρωτεύουσα. Με βάση τη δυναμικότητα του Άρη μπορεί μέχρι την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου να βρίσκεται στην πρώτη τετράδα με βάση και το δύσκολο πρόγραμμα που έχουν οι υπόλοιποι αντίπαλοι του.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΓΥΡΟΥ

ΑΓΩΝ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

ΠΑΟ

ΑΕΚ

ΠΑΟΚ

ΑΡΗΣ

11η

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ*

ΛΑΡΙΣΑ

ΠΑΟΚ*

ΑΕΚ

ΗΡΑΚΛΗΣ*

12η

ΠΑΟΚ

ΗΡΑΚΛΗΣ

ΚΑΒΑΛΑ*

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ*

ΚΕΡΚΥΡΑ

13η

ΑΕΚ*

ΚΕΡΚΥΡΑ*

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ

ΣΕΡΡΕΣ*

14η

ΚΑΒΑΛΑ*

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ*

ΛΑΡΙΣΑ*

ΑΣΤΕΡΑΣ

15η

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ

ΑΣΤΕΡΑΣ*

ΛΑΡΙΣΑ

ΗΡΑΚΛΗΣ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β.*

16η

ΛΑΡΙΣΑ*

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β.

ΗΡΑΚΛΗΣ*

ΚΕΡΚΥΡΑ*

ΞΑΝΘΗ

Με αστερίσκο (*) είναι τα εκτός έδρας παιχνίδια.

Πηγή: gazzetta.gr